MinDig TV: frekvenciacsere a Nagy-Hideg-hegyi adónál

1. Oldal

Az Antenna Hungária 2014. szeptember 24-én frekvenciacserét hajt végre a Nagy-Hideg-hegyi adónál, ami után a MinDig TV és a MinDig TV Extra Alapcsomag szolgáltatások az eddigi 46-os helyett az 58-as csatornán lesznek elérhetők.
Az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások fejlesztését, és a két újabb – D és E jelű – DVB-T multiplex elindításával 2014. október 1-jétől a MinDig TV Extra szolgáltatás 22 teljesen új csatorna vételét biztosítja az előfizetők részére. Ezzel immár 55 tévécsatorna műsora fogható tető- vagy egyes helyeken szobaantennával. A két új hálózat elindítása során azonban a győri D jelű multiplex és a Nagy-Hideg-hegyi C jelű multiplex azonos csatornára került, mely a Nagy-Hideg-hegyi vételkörzet egyes területein interferenciát okozhat.

MinDigTV_MinDigTV_Extra_2.jpg
A probléma kiküszöbölésére az Antenna Hungária frekvenciacserét hajt végre a Nagy-Hideg-hegyi adón, amire 2014. szeptember 24-én délelőtt kerül sor. A munkák miatt néhány órán keresztül szünetel majd a digitális sugárzás, így a MinDig TV és a MinDig TV Extra programjai ebben a vételkörzetben nem lesznek elérhetők.

A frekvenciacserét követően Nagy-Hideg-hegy körzetében a MinDig TV ingyenes kereskedelmi csatornái és a MinDig TV Extra Alapcsomagja (C jelű multiplex) az eddigi 46-os csatorna (674 MHz) helyett az 58-as csatornán (770 MHz) lesznek foghatóak, a többi multiplex (A, B, D és E) frekvenciái nem változnak. A változással az effektív kisugárzott teljesítmény (max. ERP) 2,6 kW-ról 4 kW-ra emelkedik. A frekvenciacserét követően a fenti körzetben újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása (13 óra) után kell elvégezni.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: október 1-től 55 tévéprogram a DVB-T kínálat
MinDig TV: kódolatlanul fogható a FOX augusztus 31-ig
MinDig TV: DIGI Sport 1 és 2 a MinDig TV Extrán
MinDig TV: indul az ötödik DVB-T hálózat tesztsugárzása
MinDig TV: indul az új DVB-T hálózat tesztsugárzása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .