MinDig TV: frekvenciacserék Északkelet-Magyarországon

1. Oldal

Az NMHH az Európai Unió határozatának megfelelően, a 790-862 MHz-es digitális hozadék sáv felszabadítására újabb 14 digitális földfelszíni televíziós adó frekvenciacseréjét rendelte el, amelyet az Antenna Hungária novemberben hajt végre.
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az Európai Unió határozatának megfelelően a „digitális hozadék” sáv felszabadítására folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek megfelelően az NMHH Északkelet-Magyarországon 14 digitális földfelszíni televíziós adónál 20 esetben frekvenciacserék végrehajtását rendelte el.

MinDigTV_frekvenciacsere3_erintett_teruletek.jpg
Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 5-14. között hajtja végre, a Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben működő, a térképen fekete kerettel jelöl településeken működő tadókat érintő munkálatokat.

Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására az alábbi táblázatban megjelölt napokon kerül sor, amikor néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és a MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetőek.

MinDigTV_frekvenciacsere3.gif
A felsorolt telephelyeken kívül november 5-én a következő hét adónál is néhány órán keresztül szünetel a MinDig TV és a MinDig TV Extra csatornák sugárzása: Domaháza, Felsőgagy, Gömörszőlős, Hernádpetri, Kissikátor Parasznya és Szilvásvárad.

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőkészüléket (a DVB-T vevődekódert vagy a TV-t). A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, ha nem jelennek meg az eddigi csatornák.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Kapcsolódó linkek:

Október 31-én vége az analóg földfelszíni tévésugárzásnak
MinDig TV: frekvenciacserék további negyven DVB-T adónál
MinDig TV Plusz: az Antenna Hungária hibrid TV-s tesztadása
MinDig TV: frekvenciacserék tizenkilenc DVB-T adónál
MinDig TV: év végéig még 25 új adó kezd DVB-T sugárzást

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .