MinDig TV: közel az MTV és az AH megállapodás is

1. Oldal

Rövidesen megszülethet a végső megállapodás a Magyar Televízió (MTV) és az Antenna Hungária csoport (AH) között a köztévé két programjának a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) műsorszóró platformra való felkerüléséről.
MinDig_TV_m1m2HD.jpgA Magyar Televízió (MTV) két közszolgálati csatornájának műsorai eddig csak „kísérleti jelleggel”, alkalomszerűen – legutóbb például a Bajnokok Ligája döntő közvetítésekor – voltak láthatóak a hazai digitális földfelszíni televíziós platformon, a MinDig TV-n. Ennek oka, hogy az MTV eddig még formálisan nem zárta le azt a közbeszerzési eljárást, ami a köztévé műsorainak digitális terjesztéséhez szükséges. Információink szerint az MTV menedzsmentje már egyezségre jutott az AH-val a platformhoz való csatlakozás feltételeiről. A megállapodást azonban még jóvá kell hagynia a köztévét felügyelő közalapítvány kuratóriumának is. Tudomásunk szerint a grémium legkorábban június 10-én, szerdán dönthet a kérdésben.

Az eddigi kísérleti sugárzások során az AH elegendő sávszélességet biztosított az MTV-nek a MinDig TV platformon ahhoz, hogy az m1 illetve az m2 műsorai akár nagyfelbontásban is nézhetőek legyenek. Ha a kuratórium jóváhagyja az egyezséget, akkor ez a jövőben is így marad.

Jövő héten újból lesznek MTV-s tesztadások változó műszaki paraméterekkel.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .