MinDig TV: szerződhet az MTV és az AH-val

1. Oldal

A Magyar Televízió (MTV) menedzsmentje megkapta az engedélyt a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségétől, hogy aláírja a digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró platformhoz való csatlakozásról szóló szerződést.
MinDig_TV_m1m2HD.jpgAzért kellett szerdán megtartott tanácskozásán a kuratóriumi elnökségnek jóváhagynia a MTV menedzsmentje és az Antenna Hungária-csoport (AH) között korábban körvonalazódott megállapodást, mert annak értéke meghaladja a médiatörvényben előírt háromszázmillió forintos határt.

Információink szerint a MTV 7-7 Megabit/sec. adatátviteli sávszélességet kap majd az AH-tól, ami elegendő ahhoz, hogy a MinDig TV digitális földfelszíni (DVB-T) műsorszóró platformon nagyfelbontású képpel és megfelelő minőségű hanggal továbbíthassák az m1 és az m2 csatornák műsorait.

A héten zajló tesztadások célja, hogy a szakemberek megtalálják az adott sávszélességhez optimális felbontási és hangtömörítési paramétereket. A tesztsugárzás feltehetően már legfeljebb csak műszaki okokból szakadhat meg, mert az MTV és az AH közötti szerződés akár egy héten belül létrejöhet.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: közel az MTV és az AH megállapodás is
MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .