Pioneer: rövidesen kaphatóak az új 8-as sorozatú hangsugárzók

1. Oldal

Az új Pioneer 8-as szériájú hangsugárzók nemzetközi összefogással született ötletes modern design, a csúcstechnológiák és a figyelemreméltó hangteljesítmény kombinációja.


S-81.jpgA Pioneer 8-as hangsugárzó sorozat három modellből áll, a 4-utas S-813973 toronysugárzóból, a 2-utas S-81B3974 polcra-állványra helyezhető hangsugárzóból és a 3-utas S-81C3975 centersugárzóból. Ezeket egészíti ki az S-81W3976 mélynyomó. A sorozat idehaza magas fényű fekete felülettel lesz kapható.

S-81B.jpg
Az új sorozat megalkotásához a gyártó nemzetközi csapatot hozott össze európai szépérzékkel rendelkező akusztikus mérnökökből és magasan képzett japán technikai szakértőkből. Az új „high-end” hangsugárzók is a cég 75 éves tapasztalatait felhasználva fejlesztett EX sorozat kimagasló mérnöki munkájára és korszerű anyagaira alapozva születtek meg.


A 8-as sorozatú modellek számos fejlett technológiai megoldása közül a kulcselem a kizárólag hozzájuk kifejlesztett koncentrikus magas/középtartományú hangszóró. Az élenjáró TAD technológia révén a hangszóró kivételesen pontos hangvisszaadást ígér. A nagyfrekvenciás sugárzót a középfrekvenciás hangszóró közepébe helyezve a hang irányítottsága pontosan kontrollálható minden frekvencián. Teljesen pontszerű hangforrásként viselkedve a direkt és visszavert hangok azonos módon viselkednek a hangszóróval előállított minden frekvencián. A „tweeter” membránja a könnyű és merev titánból készül, melynek rezonanciái a hallható tartomány felett vannak, ami tisztább és pontosabb hangvisszaadás eredményez.

S-81C.jpg
Az ember által hallgató legmagasabb, 20 kHz-el szemben egy ultra magas frekvencia reprodukálására alkalmas technológia révén az S-81B3974 és S-81C3975 az 50 kHz-et is képes visszaadni. Az S-813973-be épített szalagsugárzókhoz hasonló felületi hullámsugárzó szuper „tweeter” még tovább, 100 kHz-ig szélesíti a sávot, minek eredményeként a hangsugárzó könnyedén adja vissza az SACD, DTS-HD Master Audio vagy Dolby TrueHD hangformátumokat is.

A 8-as széria modelljeinek mély-hangszórói erőteljes dinamikus basszusokat produkálnak még a legalacsonyabb frekvenciákon is. Az erős kónusz felépítés stabilabb és egyenletesebb membránmozgást állít elő és jobbak a csillapítási tulajdonságai is. A speciálisan tervezett hangszórókosár jelentősen csökkenti a felesleges visszahatásokat és rezonanciákat. A gyártó lineáris meghajtású mágneskörét a konstans erőhatás fenntartására optimalizálták, és tökéletesen, kis torzítással reprodukálja az alacsonyfrekvenciákat.

Az S-813973 toronysugárzó három tüskén áll és van két biztonsági lába is, hogy fel ne boruljon. A basszusok pontosabb és tisztább előállítása érdekében a ház 2 fokos szögben döntött, s ez a hangsugárzó tömegközéppontját közelebb hozza alapjának középpontjához. Ez a teljes rendszer stabilitását javítja, csakúgy, mint időbeli beállítását.

A nagy toronysugárzók házában gyakran fellépő függőleges állóhullámok felelősek az egyenetlen basszusátvitelért. Kiküszöbölésükre fejlesztették ki az Acoustic Balance Drive (ABD) és Acoustical Filter Assisted System Tuning (AFAST) technológiákat.

A 8-as sorozatú hangsugárzók kiváló anyagokból és nagygondossággal összeszerelt lekerekített háza szilárd és meggátolja a hangok nem kívánt diffrakcióját.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: jönnek a G9-es szeparált médiavevős KURO plazma TV-k
Pioneer: jönnek az SC-LX71 és SC-LX81 AV vevőerősítők
Pioneer: új polc és center hangsugárzó az EX sorozathoz
Pioneer: három új alapkategóriás AV vevőerősítő 2008-ra
Pioneer: az új AV vevőerősítők végfokozatai stúdióminőségű hangot ígérnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .