Németországban már tesztelik a DVB-T2 műsorszórást HEVC-vel

1. Oldal

A németországi műsorszóró hálózatot kezelő Media Broadcast 18 hónapos tesztet kezdett Berlinben, melyben a DVB-T2 földfelszíni műsorsugárzást a hatékony HEVC (H.265) videó tömörítéssel kombinálják, és akár UHDTV adások továbbítására is alkalmas.

A Media Broadcast által múlthéten megkezdett DVB-T2 kísérleti műsorsugárzás során az adótól a vételi végpontokig a megfelelő kiszolgáló platformot is beleértve a teljes adásláncot tesztelik. A cél, hogy 2016-ra, a DVB-T2 tervezett elindítására minden zökkenőmentes működjön, és időben rendelkezésre álljanak a szükséges eszközök is.

DVB-UHDTV.jpg
Az Alexanderplatz-ról és a Schäferberg-ről 50 kW ERP-vel a 42-es csatornán sugározzák a tesztjelet. A 18 és 28 Mbit/sec közötti adatátviteli sebességet elérő multiplexen HEVC (H.265) videó tömörítéssel egyszerre akár hét HDTV csatorna, vagy esetleg két UHDTV csatorna műsora is továbbítható.

A kísérletben résztvevő német műsorszolgáltatók mellett a készülékgyártók listáján minden fontosabb cég szerepel (Samsung, Sony, LG Electronics, Panasonic, Philips, Loewe, Humax, TechniSat, Rohde & Schwarz, Sagemcom, Funke, Broadcom), és a DVB Konzorcium révén gyakorlatilag az egész iparág.

Kapcsolódó linkek:

Az első európai 4K csatornák 2016-ban kezdik a sugárzást
Astra: új Ultra HDTV tesztcsatorna indul az IFA-n
DVB-UHDTV specifikáció a digitális 4K televíziózáshoz
A BBC zárt tesztben közvetíti a foci VB-t Ultra HD-ben
Ultra HDTV tesztcsatornák az Astra és Eutelsat műholdakról
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
Ultra HDTV DVB-T2 tesztadás Barcelonában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .