Netflix: októbertől az olaszoknak, spanyoloknak és portugáloknak is

1. Oldal

A Netflix Dél-Európában folytatja terjeszkedését és megerősítette, hogy októbertől indítja el online videotéka szolgáltatását Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában.
A Netflix jelenleg nagyjából 50 országban működteti online videotéka szolgáltatását, és az elkövetkező két évben ezt 200 országra tervezi kiterjeszteni. Ez a korábban tervezett bővülésnél sokkal gyorsabb globális terjeszkedés most ott tart, hogy a több mint 62 millió előfizetőhöz március vége óta már Ausztrália és Új-Zéland lakói is csatlakozhatnak.

Netflix_életkép.jpg
A siker egyik eleme, hogy a nézők imádják a Netflix által előállított eredeti tartalmakat, így azokból 2014-hez képest háromszor annyit, 320 órányit terveznek bemutatni idén. Ezek előállítására 2015-ben 3 milliárd dollárt (kb. 840 milliárd Ft.) szándékoznak elkölteni, és a Netflix egyre több 4K tartalmat kínál nemsokára már HDR, azaz nagy dinamikatartománnyal is.

Az európai terjeszkedés következő hullámaként Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában indul el a szolgáltatás. Reed Hastings a Netflix vezérigazgatója egy az El Mundo számára adott interjúban erősítette ezt meg, és azt mondta: „Úgy gondolom Spanyolország lesz az egyik legnagyobb sikerünk, a magas csatlakozási szinttel rendelkező e-kereskedelmet használó közönségével, ami gyakran mutat érdeklődést termékünk iránt.” Az Olaszországi szolgáltatási elindítását pedig egy Twitter bejegyzés igazolja.

A dél-európai nézők is láthatják majd a Netflix saját filmsorozatait (Sense8, Marco Polo, Daredevil, Bloodline) és rövidesen elkészülő egészestés filmjeit is. A House of Cards és az Orange Is The New Black azonban a Netflix-en nem lesz elérhető Spanyolságban és Olaszországban, mert azok jogtulajdonosa ezekben az országokban a Canal+.

A Netflix terjeszkedésének következő nagy állomása, hogy első ázsiai országként még idén megjelenik Japánban és híresztelések szerint Szingapúrban is.

Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy Kelet-Európa és Magyarország mikor kerül fel a Netflix térképére, de az biztos, hogy szerepelünk a tervekben.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: külön gomb európai TV-ken a szolgáltatás eléréséhez
Netflix: már nagydinamikájú 4K tartalmak is lesznek 2015-ben
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek
A Netflix jelentős bővülést tervez 2015-ben
Több európai országban is elkezd szolgáltatni a Netflix

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .