MinDig TV: az MTV csatornái hivatalosan is a kínálatban

1. Oldal

Megszületett a megállapodás az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. és a Magyar Televízió között, így mától az m1 és m2 nagyfelbontásban is elérhető a MinDig TV szabadon fogható kínálatába.
MinDig_TV_m1m2HD.jpgTegnap aláírta a megállapodást az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. és a Magyar Televízió utóbbi csatornáinak részvételéről a MinDig TV digitális földi platformon. Az m1 és m2 műsora nagyfelbontásban, előfizetési díj nélkül fogható 2009. július 1-jétől a digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A műsorok Budapest körzetében az 55-ös, Kabhegy körzetében a 64-es, Szentes körzetében pedig a 60-as csatornán érhetők el.

Az Antenna Hungaria cégcsoport és a Magyar Televízió hosszú távú, 2020 szeptemberéig tartó megállapodást kötött a digitális átállásról és a platformhoz való csatlakozásról.

„Fontosnak tartjuk, hogy a földfelszíni platformon az MTV is ott legyen. A magyar háztartások jelentős részébe, jelenleg körülbelül 20%-ába kizárólag ebben a formában jutnak el a közszolgálati tartalmak. A Magyar Televízió elkötelezett támogatója a digitális átállásnak, felkészülünk a jövő kihívásaira. Támogatunk minden új technológiát, amely a nézők javát szolgálja, legyen szó akár az értékes tartalomkínálat bővítéséről, akár a televíziózás élményének javításáról. A jövő televíziója hamarosan megérkezik” – hangsúlyozta Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke.

„Üdvözöljük a Magyar Televízió döntését, amelynek értelmében a digitális földfelszíni platform egyik legmeghatározóbb szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Azzal, hogy az MTV hosszú távra csatlakozott ehhez a platformhoz, a szolgáltatás előfizetési díj nélküli kínálata már hat csatornát tartalmaz, amelyből három nagyfelbontású (HD). A MinDig TV az egyedüli szolgáltatás, amely előfizetési díj nélkül biztosítja a legnépszerűbb hazai csatornákat, immáron kétszer annyi szabadon fogható csatornát kínál, mint amennyi az analóg földi platformon elérhető. A MinDig TV szolgáltatás lakossági lefedettsége decemberben jelentősen, 88%-ra emelkedik, emellett a tartalomkínálatot is tovább kívánjuk bővíteni” – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: az MTV is csatlakozik a digitális földfelszíni platformhoz
MinDig TV: szerződhet az MTV és az AH-val
MinDig TV: közel az MTV és az AH megállapodás is
MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .