Panasonic: döntés jelentős OLED TV beruházásról

1. Oldal

A japán Asahi.com szerint a Panasonic nemrégiben egy 6. generációs OLED TV gyártósor felállításáról döntött a himeji gyártóüzemen belül 20-30 milliárd jen (kb. 54-81 milliárd Ft) beruházással.

A Panasonic az elmúlt években már komolyan foglalkozott az OLED TV-k gyártásának előkészítésével. 2008-ban meg nem erősített hírek szóltak a nagyképernyős OLED TV-k 2011-től kezdődő gyártásáról, 2009-ben a Sumitomoval közös OLED panelfejlesztésről. 2011 januárjában a cég elnöke Ohtsubo Fumio már úgy nyilatkozott, hogy a Panasonic valóban fejleszti OLED TV-jét és remélte, hogy „nem lesz túl késő”, ha 2012-ben meg is jelennek vele a piacon.

Panasonic_107cm_OLED_TV_prototipus.jpg
Azután a Panasonic vezérigazgatója a CES 2012 kiállításon megerősítette, hogy a cég természetesen dolgozik első OLED TV-jén, és céljuk az, hogy versenytársaik az LG és a Samsung ne tegyenek szert jelentős előnyre. Ehhez képest az LG májusban kezdi el forgalmazni 140 centis OLED TV-jét és a Samsung is piacra viszi Super OLED TV-jét az IFA 2012-re időzítve. Érthető tehát, ha a Panasonic felgyorsítja a tempót.

Egyes források szerint azonban a sorozatgyártás beindításához szükséges hatalmas beruházás költségeit a Panasonic szeretné megosztani egy másik gyártóval. A Panasonic eddig még nem kommentálta a híreszteléseket.

Kapcsolódó linkek:

Samsung: a Super OLED TV az IFA 2012-re kerül forgalomba
LG: májusban indul a 140 centis OLED TV forgalmazása
OLED: a Panasonic és a Sumitomo közösen fejleszti a panelt
Panasonic: 102 centis (40 inch) OLED TV 2011-re?
Közös OLED fejlesztés japán állami támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .