Panasonic: 102 centis (40 inch) OLED TV 2011-re?

1. Oldal

Megbízható sajtójelentés szerint a Panasonic márkanévről ismert Matsushita Electric Industrial Co. jövő év elején megkezdi a TV-khez használható OLED képernyők tesztgyártását, és 2011-re már azok tömeggyártását tervezi.
OLED_200px.jpgA korábban napvilágot látott hasonló tartalmú hírt a Matsushita még nem erősített meg, de a megbízható információiról ismert Nikkei daily már részletekkel is szolgál a cég OLED képernyők gyártásával kapcsolatos terveiről.

A Matsushita korábban már bejelentette, hogy Japánban tervezett második képernyőgyártó üzemében, mely főleg LCD képernyőket állít elő, dolgozik az OLED technológián. A Panasonic márkanevű termékeket gyártó cég 300 milliárd jent (kb. 416 milliárd Ft) invesztál a telephelybe, mely 2010-ben kezdi a termelést.

A sajtójelentés szerint a befektetés keretén belül egy 51 centis (20 inch) és nagyobb OLED paneleket előállító prototípus gyártósor is épül, mely jövő év tavaszán kezdi el működését. A gyártósor várhatóan 2011-ben már 102 centis (40 inch) panelek tömeggyártására is képes lesz. A terv részeként állítólag megduplázzák, s ezzel kb. 200 fősre növelik a nagyképernyős OLED TV-k fejlesztésében résztvevők létszámát.

Akira Kadota a Matsushita szóvivője megerősítette, hogy a cég telephelyén dolgozik az OLED fejlesztésen, de elmondása szerint a részletekben még nincs döntés.

Érdekes, hogy ha a sajtójelentés állításai igazak, akkor a Matsushita megelőzheti azt a japán kormány által támogatott közös OLED fejlesztést, amiben maga is részt vesz.

Kapcsolódó link:

Közös OLED fejlesztés japán állami támogatással
Panasonic: 94 centis (37 inch) OLED TV három éven belül?
A Samsung SDI és az LG Display OLED tervei
Sony: jelentős összeg OLED paneltechnológiára
Hogyan működik az OLED?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .