Panasonic: HDR10+ firmware-frissítés 2017-es TV-khez

A Panasonic legújabb firmware-frissítésével már számos 2017-es TV is képes lesz a HDR10+ formátum dinamikus árnyalati leképzését használni.


A Panasonic 2019-es OLED TV-i – melyeknek lesz Netflix Kalibrált Módja is – valamint LCD TV-i éppúgy, mint a 2018-as 4K/HDR készülékek már megfelelnek a HDR10+ formátum minősítési követelményeinek. Egy tegnap megjelent firmware-frissítés pedig a 2017-es OLED és csúcs LCD TV modellekben teszi lehetővé a HDR10+ formátum adta jelenetenkénti dinamikus árnyalati leképzés használatát. Az így jelenetenként optimalizált nagy dinamikatartományú kép sokkal inkább a filmkészítők által elképzelt vizuális élményt nyújt a nézők számára.

A régebbi készülékek új funkciókkal való frissítése nem minden gyártóra jellemző, de a Panasonic bizonyítja, hogy az ügyféltámogatás fontos a márka számára.

Mindez persze el is várható a HDR10+ szövetség alapító tagjától. Ugyanakkor a Panasonic legújabb csúcstévéi és bizonyos Ultra HD Blu-ray lejátszói a konkurens Dolby Vision formátumot is támogatják, de nem valószínű, hogy lesz ezt megvalósító firmware a régebbi készülékekhez.

Az internetre csatlakozó készülékek automatikusan kapják meg frissítést, de ez eltart egy ideig. Az új firmware viszont a Panasonic támogatói oldaláról letölthető és manuálisan is telepíthető. Az érintett készülékek az EZ1000 és EZ950 OLED TV-k és 2017-es 4K HDR LCD TV-k.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .