Panasonic: az első OLED TV 2015-ben kerül forgalomba?

1. Oldal

Japán források állítják, hogy a CES 2013 kiállításon OLED TV prototípust bemutató Panasonic első ilyen készüléke 2015-ben kerül forgalomba, amikor a tintasugaras nyomtatáson alapuló gyártási módszer kész lesz a tömeggyártásra.

A Panasonic és a Sony partnerként fejlesztik az OLED paneleket és a CES 2013 kiállításon mindketten bemutatták 142 centis 4K felbontású OLED képernyőjüket. Korábban a cégek azt remélték, hogy már 2014-ben megjelenhetnek kínálatukban az OLED TV-k.

Panasonic_4K_OLED2.jpg
A japán Sankei Shimbun tudni véli, hogy a Panasonic aktuális tervei szerint 2015-ben mutatja majd be a piaci forgalomba kerülő OLED TV-jét. Ekkorra fejlesztik ki a tintasugaras teljes RGB nyomtató módszert, és lesznek képesek elindítani a tömeggyártást. A Panasonic azt reméli, hogy a nyomtatási eljárással a versenytársak vákuumgőzölésen alapuló technológiájánál sokkal alacsonyabb költséggel állíthatnak majd elő OLED TV paneleket.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: 142 centis 4K OLED panel nyomtatással előállítva
Sony: a világ első és legnagyobb 4K OLED TV-je a CES-en
Panasonic és Sony OLED TV-k 2014-re?
OLED TV panelt gyártani 8-10-szer drágább az LCD-nél
Sony, Panasonic OLED partnerség: cél a 2013-as tömeggyártás
Panasonic: döntés jelentős OLED TV beruházásról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .