Panasonic W95A és W90A: a 2024-es prémium LCD TV-k

A Panasonic több zónában szabályzott W95A Mini LED és W90A LED panelmegvilágítású LCD TV-k 144Hz képfrissítéssel, HCX Pro AI MK II processzorral és Fire TV okos platformmal.


A Panasonic által bejelentett prémium LED LCD TV-ken is a márka TV-ire alakított Amazon Fire TV operációs rendszer működik. Ez minden felhasználónak egyetlen kezdőképernyőn egyesíti a streamingszolgáltatásokat, az alkalmazásokat, az élő tévécsatornákat és a személyre szabott ajánlásokat.

Panasonic-W95A-Lifestyle

A W95A és W90A készülékekhez mellékelt Alexa funkciójú Voice Remote távirányító segítségével hangutasításokkal indíthatóak alkalmazások, játszható le zene, kereshetőek tartalmak, vezérelhetőek az okosotthon eszközei és még sok egyéb.

A Panasonic TV-k, amikor nem a tartalom nézésére szolgálnak, dinamikus képernyővé változnak a Fire TV Ambient Experience révén, ami „az otthon legnagyobb képernyőjét gyönyörű, mindig okos kijelzővé alakítja”. A TV ezzel művészeti alkotásokat, személyes fotókat és Alexa widgetek révén egy pillantással áttekinthető információkat, például naptárat és emlékeztetőket jeleníthet meg.

Megmarad a Panasonic korábbi operációs rendszerében elérhető néhány funkció, köztük a Penta (vagy Quatro) Tuner, ami a DVB-T2, S2 és C mellett az internetes (IPTV) és az otthoni hálózaton (TV>IP) keresztüli vételt is lehetővé teszi, mely utóbbival a lakás TV-in antennacsatlakozás nélkül is élvezhetőek a más készülékeken vett műsorok.

A készülékekhez mellékelt távirányítón ott a MyApp gomb, aminek funkcióját a felhasználó szabhatja meg, hogy egyetlen gombnyomással érhesse el kedvenc alkalmazását, csatornáját vagy akár hangvezérlő parancsát.

Panasonic-W95A-W90A-ellemzők

A 139, 164 és 189 centis (55”, 65” és 75”) Panasonic W95A 4K UHD LCD panelek Mini LED megvilágítása továbbfejlesztett Local Dimming Ultra vezérlésű, és kvantumpont film biztosítja a kiváló színvisszaadást. A 108, 126, 139 és 164 centis (43”, 50”, 55” és 65”) W90A készülékek  paneljeinek Full Array (teljes mátrix) LED Local Dimming Supreme helyileg szabályzott fényerejű a háttérvilágítása. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Local Dimming Ultra és a Local Dimming Supreme elnevezések hány fényszabályozott zónát jelentenek, és a készülékek milyen képfényességet produkálnak, de azt igen, hogy akár 144Hz képfrissítéssel támogatják a zavartalan játékélményt és a magas képsebességű (HFR) képmegjelenítést.

A Panasonic prémium LCD TV-ben is új chipkészletet és a megújított HCX Pro AI MK II processzort alkalmazzák. A készülékekben a környezeti megvilágítás szintjének és színhőmérsékletének intelligens érzékelésével párosuló Filmmaker Mode biztosítja, hogy a megjelenített kép a lehető leginkább megfeleljen az alkotók szándékának.

A feltehetően a MediaTek Pentonic 700 rendszerchipre épülő processzor támogatja a nagy dinamikatartományú képet a környezeti fényviszonyokhoz igazító HDR10+ Adaptive és az árnyalati részleteket gazdagító  Dolby Vision IQ Precision Detail technológiát. Az alkalmazott mesterséges intelligencia a tartalomnak megfelelően automatikusan állítja a képet és a hangot.

A W95A és W90A a Panasonic első LCD TV-i, amelyek változó képfrissítési gyakoriságot (VRR) biztosítanak akár 144 Hz-ig. Ezzel és a HCX Pro AI MK II processzorral a játék képsebessége a TV-hez szinkronizálható a gyors reakció és a zavartalan nagy felbontású játékmegjelenítés érdekében. Az új rendszerchip teszi lehetővé a Panasonic elnevezésével „Game Mode Extreme” játékfunkciókat, mint a HDMI 2.1 bemeneteken 120/144Hz HFR, a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) és a Dolby Vision játék támogatása ugyancsak akár 144Hz-ig.

Mindehhez rendkívül alacsony bemenetről mért késés társul részeként a játékosok számára kidolgozott „True Game Mode” képbeállításnak, ami a filmipar szabványos színpontosságával, fehéregyensúllyal és szürkeskálával az alkotóik szándékának megfelelően reprodukálja a játékokat.

Panasonic-játékvezérlő-hangmód.

A „Game Control Board” azaz játékvezérlő tábláról számos játékbeállítás érhető el, köztük a játék hangját speciálisan javító hangmódok szerepjátékokhoz (RPG) és az egyszemélyes lövöldözős játékokhoz (FPS). A tábla gyors megnyitásához elég azt beprogramozni a távirányító MyApp gombjához.

A Panasonic W95A és W90A LCD TV-k mind AMD FreeSync Premium minősítésűek.

A W95A készülékek Dynamic Theater Surround 2.1-es hangrendszere beépített mélynyomóval gazdagítja a basszusokat, a W90A modellek Theater Surround 2.0-ás hangrendszerrel rendelkeznek. A készülék támogatják a filmek és játékok Dolby Atmos hangformátumát, amit a HDMI eARC csatlakozón keresztül kompatibilis hangrendszerre lehet továbbítani.

A Panasonic W95A modellek várhatóan augusztustól, a W90A készülékek már júliustól kaphatóak lesznek Európában az alábbi ajánlott árakon:

TV-55W95A – 1.499 € (kb. 580.000 Ft)
TV-65W95A – 1.899 € (kb. 740.000 Ft)
TV-75W95A – 2.399 € (kb. 930.000 Ft)
TV-43W90A – 899 € (kb. 350.000 Ft)
TV-50W90A – 1.099 € (kb. 430.000 Ft)
TV-55W90A – 1.199 € (kb. 460.000 Ft)
TV-65W90A – 1.449 € (kb. 560.000 Ft)

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .