Philips: 2016-ban lesz OLED TV, de 3D TV már nem

1. Oldal

A Philips TV-ket gyártó TP Vision visszaszerezné a márka piacvezető pozícióját Európában és év végére tervezi első OLED TV-je megjelenését, de idei TV-i közül már egy se támogatja a 3D megjelenítést.


Valaha a Philips Európában piacvezető TV márka volt. A mai Philips TV-ket gyártó TP Vision ügyvezetője, David Kou tegnap a márka 2016-os termékbemutató eseményén nem kevés önbizalomról árulkodva kijelentette: „Újra elsők leszünk Európában”. A célt „nagyon hamar” szeretnék elérni, és remélik, hogy ebben segít majd a minőségi európai munkaerő, a képminőség, az Android TV operációs rendszer és a TV-k hangrendszer megoldásai.

Philips_PUS7601_HDR_Premium_TV.jpg
A Brüsszelben bemutatott 2016-os TV kínálatban egyelőre csak LED LCD TV-k szerepelnek, de a képminőséget bemutató helyiségben meglepetésre feltűnt egy OLED TV, ami felett egy felirat hirdette: „Csak az OLED állít elő tökéletes feketét”. Vagyis a cég az OLED technológiában látja a TV jövőjét, és meg is erősítette, hogy még „az idén” megjelenik első OLED TV-jével a piacon.

A leendő OLED TV-ről egyelőre csak annyit tudni, hogy abban feltehetően egy az LG Display OLED gyárából származó 139 centis (55 inch) 2016-os panelt építenek majd, ami támogatja a 4K felbontású és HDR képmegjelenítést. A TV-be természetesen a Philips legkorszerűbb képfeldolgozását építik majd, remélve, hogy ebből a szempontból fölülmúlják majd az LG OLED TV-it (1 és 2), melyekkel viszont árban nem fognak versenyre kelni.

Feltételezések szerint a szeptemberi berlini IFA 2016 kiállításon jelenhet meg az első Philips OLED TV.

A Samsung példáját követve a tegnapi rendezvénye a TP Vision is megerősítette, hogy egyik idei TV-je sem támogatja a 3D képmegjelenítést. Danny Tack a cég termékstratégiai és tervezési igazgatója szerint a „3D halott”, és az LCD panelek két fő beszállítója (az LG és a Samsung) már eldöntötték, hogy fokozatosan kifuttatják a 3D-t. A paneleket ezektől beszerző többi TV gyártónak pedig előbb-utóbb követniük kell ezt.

Az 2016-os kínálatban ívelt képernyőjű Philips TV sincs, mert Danny Tack megfogalmazása szerint az ívelt TV csak „egy hóbort”, ami vélemény szerint szintén kimúlóban van Európában.

A gyártó arról is döntött, hogy a 65PUS9600 csúcs TV nem kerül az üzletekbe.

Kapcsolódó linkek:

LG: 2016 végére megfizethetőbb OLED TV-k is lesznek
Eltűnnek a 3D TV-k a Samsung és az LG kínálatából
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
Philips: 4K-t és HDR-t kínál az új 2015-ös 9600-as csúcs TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .