Philips: 4K-t és HDR-t kínál az új 2015-ös 9600-as csúcs TV

1. Oldal

A Philips az idei IFA-n mutatta be új 9600-as csúcs TV-jét, a márka első nagy dinamikatartományú (HDR) készülékét, ami természetesen Ultra HD felbontást, Ambilight hangulatfényt és Android TV operációsrendszert is kínál.
A hagyományoknak megfelelően a Philips (TP Vision) a berlini IFA 2015 kiállításon tette teljessé idei tévékínálatát a felsőkategóriás készülékekkel. Az új új 8000-es 4K Ultra HD TV-k mellett itt mutatta be a korábbi holland, most Hong Kong-i székhelyű cég a 9600-as csúcsmodellt elegáns designnal és a legújabb képtechnológiákkal.

Philips 9600_2.jpg
Természetesen a 164 centis (65 inch) képátlójú 65PUS9600 modell Ultra HD felbontású, de ehhez most már a nagy dinamikatartomány (HDR) támogatása is hozzájárul, amivel mélyebb feketék, fényesebb fehérek és több árnyalati/fényességi részletet lehet megjeleníteni. Mindehhez persze HDR tartalom is szükséges, amit egy Ultra HD Blu-Ray lejátszó vagy egy online szolgáltatás kínálhat, mint például az Amazon, amit a Philips TV-k még nem támogatnak.

A HDR megjelenítéséhez a 9600-askészülék „Bright Premium” képernyője teljes mátrix direkt LED háttérvilágítást alkalmaz, ami átlagban 600 cd/m², csúcsokban pedig akár 1.000 cd/m² felületi fényességet produkál (a normál LED megvilágítású LCD TV-k fényessége 450 cd/m²). A panel „Micro Dimming Premium” 2D helyi fényszabályzása 6400 zónában elemzi a képet és 256 független szegmensben állítja a háttérvilágítást , amivel – a sajtóközlemény szerint – 10.,000.000:1 kontrasztarányt ígér.

A készülék „Perfect Pixel HD” képfeldolgozás az élességre, a mozgásmegjelenítésre, a kontrasztra és a színekre koncentrál, digitálisan állítva és optimalizálva a képminőséget. Bármely forrás 4K UHD felbontásra skálázását az Ultra Resolution technológia biztosítja, a „Perfect Natural Motion” technológia pedig az éles mozgóképről gondoskodik.

Mint a legtöbb 2015-ös Philips 4K Ultra HD TV az új 9600-as is a Google Android TV operációsrendszert alkalmazza, ami kifejezetten TV-khez, médialejátszókhoz és játékkonzolokhoz készült. Ezzel alkalmazások tölthetőek le, online tartalom- és játékszolgáltatások érhetőek el. A rendszer egy hatmagos processzoron és 16 GB-os tárolón fut, ami külső USB eszközzel bővíthető. A HEVC és VP9 dekódolás lehetővé teszik például a Netflix és a YouTube4K tartalmak adatfolyamainak megtekintését és a „Google Cast” protokollal úgy használható a TV, mint a Chromecast.

A készülék természetesen már HDMI 2.0a bementekkel rendelkezik.

Philips 9600.jpg
A Philips TV-k jellegzetessége, az „Ambilight” hangulatvilágítás is működik a csúcskészüléken. A ma már LED-ekkel keltett, a képernyőt 4 oldalról körülölelő fényglória együttműködik az „okos otthon” vezérelhető Hue lámpákkal. Új funkció, hogy a fény a Spotify szolgáltatáson át lejátszott zene lüktetését is követi, és van „Ambilight Game Mode” is a konzoljátékhoz.

A Philips egy új „premium remote” távirányítót mellékel a készülékhez tapipaddal, teljes billentyűzettel a hátoldalán és a beszédfelismeréshez szükséges mikrofonnal.

A A Philips 65PUS9600 az utolsó negyedévben lesz kapható, de ára még nem ismert.

HTMLON
HTMLOFF

Philips_9600_UHDTV_tablazat_2015.jpg
Kapcsolódó linkek:

Philips: új 2015-ös 8000-es 4K Ultra HD TV-k az IFA-n
Philips: az új 2015-ös HDTV-k
Philips: 2015-ös 4K Ultra HD TV-k Android TV platformmal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .