Pioneer BDP-160: új Blu-ray 3D lejátszó mobilkészülékekhez

1. Oldal

Az új Pioneer BDP-160 Wi-Fi Direct Blu-ray lejátszó közvetlenül fogadhatja a mobilkészülékek médiafájljait, vezérelhető a gyártó ControlApp/iControlAV2013 alkalmazásaival valamint YouTube „Send to TV” és DLNA 1.5 kompatibilis.

A BDP-160 WPS beállítási funkciójú beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül biztosít könnyű elérést a hálózaton elérhető különböző tartalmakhoz. Az új Blu-ray lejátszó a nélkül is képes zenék és videók bitfolyamait fogadni, hogy az azok forrásául szolgáló eszköznek a hálózathoz kellene csatlakoznia LAN kábelen vagy vezeték-nélküli adapterrel. Akik tehát nem kívánnak vagy képesek az otthoni hálózaton át kommunikálni, azoknak a Wi-Fi Direct teszi lehetővé a közvetlen vezeték-nélküli kapcsolatot okos készülékük és a Blu-ray lejátszó között, Wi-Fi router használata nélkül. Így minden eddiginél könnyebb tartalmat továbbítani egy Wi-Fi eszközről a Blu-ray Disc lejátszónak.

Pioneer_BDP-160.jpg
A DLNA 1.5 minősítéssel az otthoni hálózatra kapcsolódó kompatibilis számítógépen vagy szerveren (NAS) tárolt zenei és videó tartalmak oszthatóak meg a lejátszón, ami DMR (Digital Media Renderer) médialejátszóként működve lehetővé teszi, hogy a tartalmat közvetlenül egy hordozható forrásról, például egy kompatibilis mobilkészülékről küldjük át a lejátszóba.

Internetkapcsolaton keresztül a Pioneer új Blu-ray Disc lejátszója hozzáférést biztosít az olyan népszerű online megosztó szolgáltatásokhoz, mint a Picasa és a YouTube. A mobilkészülékek YouTube alkalmazásának részét képező „Send to TV” funkció támogatásával a BDP-160-on keresztül a TV-n jeleníthető meg a kiválasztott videó.

A BDP-160 Blu-ray 3D lejátszó támogatja a Super Audio CD lejátszást is, előlapi USB csatlakozóval rendelkezik, és HDMI kimenetén át a „Sound Retriever Link” valamint „Stream Smoother Link” funkciók révén kiváló minőségű hang- és kép integrációt kínál a kompatibilis Pioneer AV vevőerősítőkkel.

A BDP-160 számos médiafájlt képes kezelni, amelyek között a mobilkészülékekre jellemző 3GP mellett FLV, MPEG, AVI és WMV videó- és képfájlok, valamint a WMA, MP3 FLAC hangfájl is megtalálható, továbbá az MKV és DivX + HD. formátum konténerek.
Még kényelmesebbé teheti a Blu-ray Disc lejátszó kezelését az iOS és Android mobilkészüléken is futtatható és ingyenesen elérhető új Pioneer ControlApp és a legújabb generációs iControlAV2013 alkalmazás.

A BDP-160 július második felétől várhatóan már hazánkban is kapható lesz 54.900 Ft-os áron, vagy esetleg egy bevezető kedvezménnyel akár 5.000 ft-al olcsóbban is.

A BDP-160 főbb jellemzői:

• Blu-ray 3D lejátszás (Profile 5.0)
• BD-Live & BonusView
• Blu-ray Disc, Blu-ray 3D, DVD-Video, CD, SACD lejátszás
• DVD-Video 1080p-re felskálázás
• Stream Smoother Link
• Sound Retriever Link
• Dynamic Range Control
• Beépített WiFi (WiFi Direct kompatibilis)
• DLNA 1.5
• Multimédia lejátszás: AVI, FLV, MKV, WMV, MP3, AAC, WAV, FLAC, LPCM
• iControlAV 2013 kompatibilitás
• Csatlakozók: 1.4a verziójú HDMI, kompozit videó, koaxiális digitális audió, analóg sztereó audió (RCA), USB, Ethernet

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: a 2013-as felsőkategóriás AV vevőerősítők jellemzőiről
Pioneer: a 2013-as házi-mozi, azaz médiacenter rendszerek
Pioneer: a 2013-as alap AV vevőerősítők újdonságairól
Pioneer BDP-450: a felsőkategóriás Blu-ray 3D lejátszó
Pioneer BDP-150: új Blu-ray 3D lejátszó okostelefonra szabva

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .