Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők

1. Oldal

A 2007-es Pioneer AV vevőerősítők közül a VSX-817V, VSX-917V már megvásárolhatóak, s a két mérőmikrofonos kalibrálást is kínáló alapmodell közül az utóbbi HDMI kapcsolás funkciót is kínál.
A két új Pioneer vevőerősítő közül a VSX-917V3402 csatornánként 90W (8Ω, 0,08% THD, 20Hz-20kHz) leadására képes, ami átlagos érzékenységű hangsugárzókkal elegendő teljesítmény egy akár 85 köbméteres szobához és maximum 3,5 méter hallgatási távolsághoz. A hét hibrid erősítőcsatorna konfigurálható úgyis, hogy 5.1 csatornás hangrendszer esetén a két hátsó (Back Surround) csatorna egy második pár hangsugárzót vagy a front bal/jobb sugárzókat kettősen (Bi-Amp) erősítse.

vsx917s_600px.jpg
A VSX-917V3402 beállítását segítendő tartalmazza a gyártó „Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC)” rendszerét, mely egy mérőmikrofon segítségével, gombnyomásra a szoba méretéhez és a hangsugárzók elhelyezéséhez optimalizálja az erősítőt. S nemcsak a csatornák szintjeit és késleltetéseit állítja be, de 5-sávos parametrikus hangszínszabályzójával a szoba akusztikai anomáliáit is képes valamelyest kiegyenlíteni. Van az erősítőben egy alapszintű fáziskontrol is, mely arról gondoskodik, hogy az egyes hangsugárzó-csatornák a helyes fázisban működjenek. Azok, akik nem tudják, vagy akarják az előírt módon az üléspozíció mellett/mögött elhelyezni a surrond hangsugárzókat használhatják a „Front Stage Surround Advance” funkciót, mellyel a képernyő mellet lehelyezett hangsugárzókkal is virtuális térhangzás kelthető.

Ma már szinte alapkövetelmény az AV erősítők esetében is a különböző tömörített digitális hangfájlok lejátszása. Ezért a VSX-917V3402 előlapján is ott az USB „host” csatlakozó, mely megfelelő „Pen Drive” bedugható memóriáról, vagy más lejátszóról képes az MP3, WMA vagy AAC állományok megszólaltatására. A „Sound Retriever” funkció ráadásul automatikusan fel is javítja ezen tömörített audiojelek hangzását CD hangminőségre.

vsx917s_csatik_600px.JPG
A VSX-917V3402 hátlapján a csatlakozók között két kapcsolható HDMI bemenet és egy kimenet is van, melyeken keresztül 1080p és 12-bites „Deep Colour” szabványnak megfelelő digitális videojel is továbbítható. Az analóg kompozit, S-Video és komponens videojelek analóg módon konvertálhatóak.

A VSX-917V3402-hez előre programozott és tanítható LCD kijelzős távirányító jár.

A 27%-al olcsóbb VSX-817V3410 csak annyival tud kevesebbet a VSX-917V3402-nél, hogy nincsenek HDMI és S-Video csatlakozói, nincs videojel konverzió funkciója, és távirányítója egyszerűbb.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .