Sony: BDP-S360 Blu-ray lejátszó a nyár közepétől már kapható

1. Oldal

A Sony BDP-S360 a gyártó első belépő Blu-ray lejátszója, amely DTS-HD és Dolby TrueHD dekódolást kínál, s így a lemezek eredeti 1080p képminősége mellett kompatibilis vevőerősítőn keresztül 7.1 csatornás tömörítetlen surround hangzás is nyújt.
A Sony BDP-S360 is természetesen lehetővé teszi a BD-Live izgalmas világában való elmerülést. Vagyis bizonyos Blu-ray filmek megtekintése mellé további interaktív szórakoztató bónusztartalmak – mint további jelenetek, filmelőzetesek és a filmre alapuló játékok – letöltése és „streamelése” válik lehetővé. Ezek az exkluzív további tartalmak a filmekhez rendelt speciális weboldalakról tölthetőek le, a BDP-S360 USB portjához csatlakozó opcionális félvezetős memóriára.

Az új lejátszó dekódolja a Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD High Resolution Audio és DTS-HD Master Audio hangformátumokat, de az így előállt akár 7.1 csatornás LPCM jel mellett az említett hangsávok bitfolyamai is kinyerhetőek a készülék HDMI kimenetén.

A készülék természetesen kiadja a mozikban megszokottal azonos, másodpercenként 24 képkockás képjelet („24p true cinema” módban), és támogatja a „Deep Colour” nagy színfelbontású valamint az „x.v.Color (xvYCC)” színleírású videojeleket is. A Sony „Precision Cinema HD” felskálázó technológiájával pedig a szabványfelbontású DVD-k is 1080p jellé alakíthatóak a lejátszóval.

Sony_BDP-S360.jpg
A BDP-S360 lejátssza a BD-R/RE (BDMV és BDAV), az AVCHD, a DVD-R/RW, a DVD+R/RW, a CD és a CD-R/RW lemezeket illetve formátumokat, valamint a JPEG állományokat. A gyártó „Precision Drive HD” technológiája érzékeli és korrigálja a háromdimenziós lemezremegést, és stabilizálja a meggörbült vagy karcos Blu-ray Disc és DVD lemezek lejátszását. A lejátszó gyors indítás módban hat másodpercen belül elkezdi a Blu-ray Disc lemez lejátszását, mely idővel nem nagyon versenyezhet más ma kapható termék.

A BRAVIA sync (HDMI-CEC) technológia lehetővé teszi, hogy a lejátszót a BRAVIA TV-t és a házi-mozi rendszert egy távirányítóval lehessen vezérelni, vagyis egy gombnyomásra egyszerre lehet bekapcsolni és megfelelő működési állapotba mindezeket. A BDP-S360 Xross Media Bar egyszerű és intuitív menü navigációja rendkívül felhasználóbarát, és természetesen tudja a Bonus View funkciót is, amely bizonyos lemezekkel kép-a-képben jeleníti meg a film HD tartalmával együtt a rendezői kommentárokat és egyéb hasonló tartalmakat a lemezről.

A BDP-S360 valószínűleg júliustól lesz kapható 90.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

Sony: négy új modellel erősödik az AV vevőerősítő választék
Sony: bemutatták a 2009-es Blu-ray lejátszókat az USA-ban
Sony: új, már a világhálóra is csatlakozó BRAVIA TV-k
Sony: WE5 ECO TV az eddigi „legzöldebb” BRAVIA LCD TV
Sony: BDV-IT1000 a mindentudó házi-mozi rendszer

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .