Pioneer: már kaphatóak az VSX-LX60/LX70 AV vevőerősítők

1. Oldal

A Pioneer LX sorozatú AV erősítőinek két új prémiumkategóriás modellje beépített Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus és DTS-HD Master Audio dekódolással, és a VSX-LX70 esetében DLNA hálózati kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik.
A hang hibátlan reprodukálásának érdekében a VSX-LX603552 és VSX-LX703551 erősítőket az AIR Studios szabványai szerint hangolták, és természetes megfelelnek a THX Select2 minősítés teljesítménykövetelményeinek is. Két csatornán egyidejűleg a VSX-LX603552 130W+130W, a VSX-LX703551 pedig 140W+140W (8Ω, 0,09 % THD, 20Hz-20 kHz) leadására képesek, mely tekintélyes teljesítmény, ami megfelelő hangsugárzókkal egy 140 köbméteres helyiséghez és 5,5 méteres hallgatási távolsághoz is elegendő. A végfokozatokat beépített hő kompenzáló áramkörrel rendelkező bipoláris tranzisztorok alkotják, és a kifinomult felépítés biztosítja, hogy minden csatornán mindig nagydinamikájú, torzításmentes a kimeneti jel.

vsxlx60.jpg
Mindkét modellben működik a gyártó „Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC)” legkorszerűbb, 9-sávos parametrikus EQ-kkal operáló, mérőmikrofonos kalibráló rendszere, mely gombnyomásra nemcsak a hangsugárzókhoz és azok elhelyezéséhez optimalizálja az erősítő kimeneteit, de igyekszik semlegesíteni a szoba akusztikai behatásait is, például az utózengést. A mélyfrekvenciákon fellépő állóhullámok egyfajta kompenzálására is van lehetőség az erősítőkben, és fáziskontrol minimalizálja a fázishibákat, pontosan beállítva a késleltetéseket és fázisokat, hogy azok az összes csatornában illeszkedjenek, s ezzel is még jobb legyen a hanghűség.

A hangsugárzók hallgatási pozíciót körülvevő elhelyezése mellett a „Front Stage Surround Advance” funkció révén a képernyő két oldalán lehelyezett hangsugárzókkal is szimulált térhangzás állítható elő.

Az erősítők készek iPod audió, fotó és videó fájljainak fogadására és megjelenítésére illetve megszólaltatására, csak csatlakoztatni kell a népszerű lejátszót. Az előlapi USB port pedig „Pen Drive” memóriáról képes lejátszani a legkülönbözőbb tömörített hangállományokat, melyek hangját a gyártó „Sound Retriever” technológiája automatikusan feljavítja, restaurálja.

vsxlx70_csatik.jpg
A DLNA minősítéssel rendelkező VSX-LX703551-et Ethernet csatlakozója jóvoltából az otthoni hálózathoz is lehet csatlakoztatni, s így közvetlenül hozzá lehet férni a PC-n tárolt összes zenéhez, vagy a világhálón keresztül elérhető internetes rádiókhoz.

Az erősítők 1.3a verziójú HDMI csatlakozói jelismétlőként a legújabb, legnagyobb felbontású videojeleket is továbbítják, s ami a legfontosabb, más digitális hangformátumok mellett fogadják a tömörítetlen Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio bitfolyamokat is, amiket aztán dekódolnak is.

A mellékelt LCD kijelzős távirányító megtanítható más készülékek vezérlésére is, a HDMI csatlakozókon keresztül pedig akár a KURO TV-k távirányítójáról is működtethetőek az erősítők legfontosabb funkciói.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: felállt a hazai Prémium értékesítési rendszer
IFA 2007 hírek: Pioneer újdonságok
Pioneer: rövidesen kaphatóak a G8-as 1080p KURO TV-k, de nem bárhol
Pioneer: a 2007-es AV házi-mozi rendszerek többsége már kapható
Pioneer: megérkeztek a 8. generációs plazma TV-k
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .