Pioneer LX01: házi-mozi rendszer felsőfokon

1. Oldal

Már kapható a Pioneer LX013555 házi-mozi rendszere, mely a térhangzást egyedi, a hangokat gömbszerűen lesugárzó hangsugárzóival és esztétikus, fényes zongora-fekete formatervével tökéletes társa a KURO síkpaneles TV-knek.
Az LX013555 tulajdonképpen egy teljes otthoni szórakoztatórendszer, melyben a Pioneer egyáltalán nem szokványos megoldásokat alkalmaz a tőle elvárható legjobb technológiát bevetve, és formaterve is igen igényes. Az LX013555 nemcsak a KURO síkpaneles TV-k tökéletes kiegészítője, de már támogatja a Blu-ray lejátszókkal való együttműködést is.

Pioneer_LX01.jpg
Az LX013555 rendszer négy hangsugárzóból, egy az AV vevőerősítő funkcióit is magában foglaló mélysugárzóból, egy médiatároló HDD/DVD felvevőegységből, egy LCD érintőképernyős távirányítóból és egy külön kijelzőből áll. A rendszer elemeinek összekötéséhez szükséges minden kábel megtalálható a csomagolásban, még egy HDMI is.

Pioneer_LX01_hangsug2.jpgA négy szatellit hangsugárzó mindegyike dodekaéder (szabályos ötszögek alkotta tizenkét-oldalú térbeli idom) módjára elrendezett hangszórók koncepciójára épül, melynek révén azok gömbszerűen, azaz minden irányban sugározzák a hangot. A hagyományos, magasabb frekvenciákon már irányított hangot szolgáltató hangsugárzókkal szemben ezek a „3-dimenzionálisan alakú” hangsugárzók a gyártó szerint minden irányban előállítják a hangteret a hangszerekhez hasonlóan. A gyártó szerint ezek révén gazdag, háromdimenziós hang jön létre, melyben nehéz megállapítani melyik hangot melyik hangsugárzó állítja elő. A négy, kis méretük miatt könnyen elhelyezhető hangsugárzó közül mindenesetre kettő a front/center hangok előállítására szolgál, kettő a surround hangteret reprodukálja.

Az LX013555 mélysugárzó-vevőerősítője is egyedi megoldás, mely kéttős meghajtása révén a kisfrekvenciák még erőteljesebb előállítására képes. A rendszerben összesen tehát 8 nagyteljesítményű csatorna működik, a front, center, hátsó és subwoofer mindegyike két-két csatornán kerül meghajtásra.

A rendszer részét képező HDD/DVD rekorderbe földi-sugárzású digitális (DVB-T @ MPEG-2) TV vevőt és 250GB kapacitású merevlemezt építenek. Mint lejátszó elboldogul minden jelenleg előforduló CD és DVD lemezformátummal és tömörített médiaformátummal. A Music Library (zenetár) funkció révén merevlemezre rögzíthetőek kedvenc számaink és albumaink, melyekhez az LX013555 automatikusan megjegyzi a számok címeit is (Gracenote CDDB adait felhasználva). A lejátszási sebesség 16-szorosával merevlemezre másolt CD-k ráadásul az eredeti LPCM minőségben tárolódnak, vagyis – aki erre kényes – hangtömörítés nélkül játszhatja azokat le. Mindezen felül nagysebességgel digitális képeket, vagy tömörített hangfájlokat is fel lehet tölteni a merevlemezre, akár egy optikai lemezről, akár az előlapi USB host csatlakozón át, mely utóbbin át az otthoni PC-ről is átírhatóak audiofájlok a merevlemezre Windows Media Player 10 szoftvert futtatva. A DV bemeneten keresztül a digitális kamera felvétele is bejátszható és szerkeszthető.

Az LX013555 mélysugárzójának három HDMI bemenetéhez Blu-ray vagy HD DVD lejátszó is csatlakoztatható, s az ezekről származó Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD vagy DTS-HD Master Audio bitfolyamok is megszólaltathatóak a rendszeren, valamint a 1080p/24 Hz-es videojel formátum továbbítható a képmegjelenítő felé.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: már kaphatóak az VSX-LX60/LX70 AV vevőerősítők
Pioneer: felállt a hazai Prémium értékesítési rendszer
IFA 2007 hírek: Pioneer újdonságok
Pioneer: rövidesen kaphatóak a G8-as 1080p KURO TV-k, de nem bárhol
Pioneer: a 2007-es AV házi-mozi rendszerek többsége már kapható
Pioneer: megérkeztek a 8. generációs plazma TV-k
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .