IFA 2007 hírek: Pioneer újdonságok

1. Oldal

Az IFA-n a Pioneer standja elsősorban a KURO síkpaneles TV-kről szólt, de feltűnt néhány más, újdonságnak tekinthető készülék is, köztük egy új DVD lejátszó, egy HDD/DVD felvevő és egy HDMI szelektor/AV konverter egység is.
A Pioneer a berlini IFA kiállításon látványosan igyekezett demonstrálni, hogy jelenleg „a világ legjobb síkpaneles TV-je a KURO” (hogy ez egy plazma technológiájú készülék már nem is igen emlegetik, ezzel is igyekezve magukat megkülönböztetni a többi plazma TV gyártótól). De lássuk a kisebb feltűnést keltő, ám fontos újdonságokat.

Bár a Pioneer termékválasztékában ott a BDP-LX703436 Blu-ray Disc lejátszó, de amíg az új optikai lemezformátumok közül valamelyik (vagy mindkettő) fel nem váltja a DVD-t, addig a gyártó az utóbbiakhoz is kínál csúcskategóriás lejátszót.

DV-LX50.jpg
A DV-LX50 a „DVD korszak vége” közeledtével a DVD-ből műszakilag kihozható maximumot nyújtja. A nagyfelbontású SACD és DVD-Audio hanglemez formátumok mellett – melyeket a Pioneer Blu-ray lejátszója nem játszik le – a DivX Ultra (6.0) minősítésű lejátszó képpé alakítja a WMV és az iTunes-al kódolt AAC fájlokat, valamint a .m4a kiterjesztésű adatállományokat. A beépített nagyfelbontású JPEG képnézegető akár 1920×1080 pixeles fotókat is képes megmutatni, s azokkal egyidejűleg MP3, vagy WMA hangot is lejátszik.

DV-LX50 csatik.jpg
A készülékbe épített videojel feldolgozó 720p/1080i vagy akár 1080p formátumra is felskálázza a lejátszott képet a HDMI kimeneten, ami természetesen kompatibilis a „HDMI-CEC” (Consumer Electronics Control) vezérléssel, vagyis más hasonlóra képes berendezésekkel együtt egy gombnyomásra kapcsolható be és ki.

A DV-LX50 DVD lejátszót októbertől lehet majd kapni 150.000 Ft alatti áron.

DVR-LX70D.jpg
Ugyancsak legkorábban októbertől lesz kapható a DVR-LX70D HDD/DVD felvevő, mely technikailag teljesen azonos a DVR-LX60D3468-vel azzal a különbséggel, hogy kétszer nagyobb kapacitású, 500 GB-os merevlemezt építenek bele. Ára hozzávetőleg 350.000 Ft lesz.

A Pioneer azokra is gondol, akik számos készüléket szeretnének új KURO síkpaneles TV-ikhez csatlakoztatni, s nekik kínálja majd a PD-AV100HD HDMI szelektor/AV konverter egységet. Ez a doboz négy HDMI, egy komponens (YUV), egy SCART (kompozit/S-Video/RGB) és egy sztereó RCA bemenettel rendelkezik, az egy HDMI kimenete pedig a TV-hez csatlakoztatható. A beépített AV konverter képes az analóg bemenetek audio- és videojelekei progresszív képfrissítésű és felskálázott digitális jellé alakítani.

PDA-V100HD.jpg
A PD-AV100HD-t a 8. generációs KURO TV-khez készítik, azok képernyőmenüjén keresztül lehet kontrollálni, de persze más gyártók HDMI bemenettel rendelkező képmegjelenítőihez is használható. A kb. 130.000 Ft áron szintén októbertől kapható PD-AV100HD saját távkezelőjével és RS232C-n keresztül is vezérelhető.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: rövidesen kaphatóak a G8-as 1080p KURO TV-k, de nem bárhol
Pioneer: a 2007-es AV házi-mozi rendszerek többsége már kapható
Pioneer: megérkeztek a 8. generációs plazma TV-k
Pioneer: rövidesen üzletekben a 2007-es középkategóriás AV vevőerősítők is
Pioneer: már kaphatóak az új 2007-es belépőszintű AV vevőerősítők
Pioneer: BDP-LX70 csúcskategóriás Blu-ray lejátszó az európai piac számára
Pioneer: 2007-es HDD/DVD felvevők 1080p felskálázással
Pioneer: a 8. generációs plazmák a „világ legjobb síkpaneles TV-i”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .