Pioneer az IFA 2006-on

1. Oldal

A Pioneer a berlini szórakoztatóelektronikai vásáron többek között kiállítja teljes 7. generációs plazma TV kínálatát, közte az első 152 centis modellt, az új csúcs HDD/DVD rekordert, és a jövőre piacra kerülő Blu-ray lejátszót.

A szeptembertől már kapható hat új 107 centis (42 inch) és 127 centis (50 inch) 7. generációs plazma TV modell mellett tehát Berlinben már látható a 152 cm (60 inch) képátlójú modell is, mely várhatóan novemberben kerül az üzletekbe.

PDP-607XD_500px.jpg
A PDP-607XD képernyőjének felbontása 1365×768 pixel, a panel már az új PUREBLACK Panel 2, a színszűrő filmrétege az új „Direct Colour Filter 2”, és a javított fényerőnek, kontrasztnak és élességnek köszönhetően ez a készülék is mégjobb képminőséget ígér. A típusszám végén a D betű a digitális (DVB-T) TV adások vételének lehetőségét jelzi, és magától értetődően ez a készülék is HD-ready már csak a két HDMI bemenet miatt is.

A kiállításon látható a világ első 127 centis 1080p képmegjelenítésre alkalmas plazmaképernyője a PDP-5000EX3032 is, és demonstrálja a valódi nagyfelbontású kép élményét.

DVR-940HX_500px.jpg
A DVR-940HX, az új csúcsmodell HDD/DVD rekorder, is az IFA-n debütál, és várhatóan novembertől lesz kapható. Ez a rekorder A beépített 500GB-os merevlemez akár 1.422 óra műsor tárolására elegendő, de ha ez nem elegendő, akkor egy eSATA csatlakozón keresztül külső HDD is csatlakoztatható hozzá. Mint korszerű házi médiaszerver DivX, MP3, WMA, audio CD és JPEG állományok illetve formátumok is rögzíthetőek és visszaadhatóak az új rekorderrel. Az előlapon található USB csatlakozón keresztül ezzel kompatibilis memóriáról, zenelejátszóról vagy PC-ről is beolvashatóak ezek a médiák. Természetesen a csúcsmodell is képes az összes ismert írható DVD lemezformátumra rögzíteni, egy kétrétegű DVD-R lemezre, akár 24 órányi videót is.

A „Video Quality Enhancer” videojel-feldolgozás (3D zajcsökkentést, PureCinema progresszív PAL/NTSC képfrissítés), VQE10-es változata a DVR-940HX HDMI kimenetén 1080p felskálázással is kiegészül.

A DVR-940HX előlapján is megtalálható a TypeB USB port, amihez PictBridge kompatibilis USB printer köthető, ugyanitt egy DV bemenethez kamera csatlakoztatható. Minden más egyidejű felvételi/lejátszási, (ilyen a „Pause Live TV” is) valamint másolási funkcióra is képes a csúcskészülék, amire a többi Pioneer HDD/DVD rekorderek. A programozást a GUIDE Plus+ elektronikus programkalauzt (EPG) segíti, illetve az analóg TV adások mellett a digitális (DVB-T) TV vételéhez társuló Digital EPG.

A kiállításon többek között látható még az Európában valamikor 2007-ben megjelenő első Pioneer Blu-ray lejátszó, a BDP-HD1 is.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új HDD/DVD rekorderek HDMI kimenettel
Pioneer: új felső-középkategóriájú AV vevőerősítők
Pioneer: jönnek a 7. generációs plazma TV-k
Pioneer hangsugárzó a viszkis hordó fájából
Hírek a Pioneer DVD felvevők és plazmaképernyők, TV-k gyártása kapcsán
Pioneer: új, középkategóriás vevőerősítők HDMI és USB csatlakozással
Pioneer: rövidesen kapható új AV vevőerősítők
Pioneer: új házi-mozi rendszerek DVD/HDD felvevővel
Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .