Pioneer: LCD TV és 1080p vetítő a KURO termékválasztékban

1. Oldal

A Pioneer Europe bejelentése szerint a HD ready 1080p vetítővel és LCD TV sorozattal a KURO képmegjelenítők választéka a legkritikusabb nézők számára is minden tekintetben a legkiválóbb látványélményt nyújtó termékekkel bővül.
Ahogy a teljes HD KURO plazma TV-kkel, úgy a frontvetítővel és az LCD TV sorozattal is magasra teszi a mércét a Pioneer, s ezekkel is az iparág legjobb 1080p képminőségét igyekszik szolgáltatni.

A KRF-9000FD típusjelzésű vetítőt a külön házi-mozi szobával rendelkező, nagyméretű képernyőre vágyó mozi-imádóknak szánják. Amellett, hogy magán viseli a KURO készülékek stílusjeleit (fényes lakkfekete felület) a vetítő a jelenlegi legmagasabb dinamikus fényszabályzó írisz nélkül elérhető 30.000:1 kontrasztaránnyal, mély feketékkel és a sötét jelenetekben kiváló szürkeárnyalatokkal rendelkezik. A 600 ANSI lumen fényerejű vetítő gammagörbéje és elsődleges színei egyedileg állíthatóak, kétszeres nagyításátfogású Fujinon gyártmányú lencséje motoros és széles tartományban tolható el vele a kép. 2,35:1 képarányú Cinemascope képforrások esetében alul/felül fekete sávok nélkül, a képet függőlegesen széthúzva (V-strech) a képmodulátor teljes felbontását kihasználva, majd egy anamorfikus lencsével visszatorzítva állítható elő a szélesvásznú kép. Két HDMI bemenete 1.3-as verziójú.

Pioneer_KRF-9000FD.jpg
Akinek a fenti kép és a leírt paraméterek alapján ismerős a Pioneer KRF-9000FD az nem téved, mert ez a vetítő bizony az 1920×1080 pixeles D-ILA képmodulátorokkal rendelkező JVC DLA-HD100 klónja.

A 81, 94 és 117 centis képátlójú KRL-32V, KRL-37V, KRL-46V típusszámú, HD ready 1080p KURO LCD TV-k megkétszerezett, 100Hz-es képfrissítéssel kivételes mozgókép megjelenítést ígérnek. A 176°-os látószögű, 6 ms válaszidejű panel 2.000:1 kontrasztarányú, de a készülék dinamikus háttérvilágítással 10.000:1 kontrasztarányt produkál. A képernyő felületére pedig ugyanaz a DCF3+ színszűrő kerül fel, mint a KURO plazma TV-kre.

Pioneer_KURO_LCD_TV.jpg
A KURO LCD TV-k fényereje a környezetei megvilágítási körülményeknek megfelelően automatikusan szabályozható, a hangteljesítményük 2x10W és SRS TruSurround térhangzás előállítására képesek. PC és sok más csatlakozójuk mellett három 1.3-as verziójú HDMI bemenetük is lesz a készülékeknek, melyek természetesen fogadják a másodpercenként 24 képkockás (1080/24p) videojelet is és kompatibilisek a HDMI-CEC vezérlési protokollal. A készülékekbe DVB-T tunert is építenek. A Pioneer KURO LCD TV-k Sharp panelekre, háttérvilágításra és technológiákra épülnek.

A KRF-9000FD vetítő elvileg már kapható, de hazai forgalmazása bizonytalan. A KURO LCD TV-k csak ősszel kerülhetnek a boltokba.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: új, G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel
Pioneer: továbbra is a legjobb plazma TV-k gyártása a cél
Pioneer: hivatalos a cég képernyőüzleti tevékenységének átstrukturálása
A Pioneer és a Sharp összefog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .