Pioneer: új DVD lejátszók igen kedvező áron HDMI kimenettel

1. Oldal

A Pioneer két új DVD és egy univerzális lejátszót hoz idén piacra. Az új modellek árukhoz képest igen sokat tudnak, különösen a két HDMI kimenettel és képskálázó áramkörrel rendelkező ígérkeznek jó vételnek.
A három idei Pioneer DVD lejátszó kívülről csak az előlapjukon lévő feliratok alapján különböztethető meg, mert a fekete vagy ezüst felületű, 49,5 mm magas ház és a kezelőszervek teljesen azonosak.

Pioneer DV-393-S/K
Pioneer DV-393-S/K


A DV-3932974 belépőmodell csakúgy, mint mindegyik új lejátszó 108 MHz/12-bites videó D/A konverterrel és PAL progresszív képfrissítésű komponens (YUV) kimenettel rendelkezik. A meghatározó hardverelemek mellett a képminőség szempontjából fontos, hogy a képparaméterek állítására is lehetőség van.

A lejátszható DVD-Video, DVD-R/RW (a kétrétegűek és a –RW-n Video Recording módban rögzítettek is), DVD+R/RW, CD, VCD, SVCD és CD-R/RW lemezformátumok, valamint a JPEG, MP3, WMA, (képeket és MP3/WMA hangot együtt is) és DivX (Version 3.11-től 5.0-ig) fájlformátumok szinte teljes kompatibilitást jelentenek. A továbbfejlesztett lemeznavigátor hat jelenet kezdő, 2 másodperces képsorát mutatja.

A sztereó analóg hangkimenet előtt 24 bit/96 kHz-es audió D/A átalakítók működnek és virtuális surround térhangzású és DSP programmal (Rock, Pop, Live, Dance, Techno, Classic, Soft) módosított hangzású jel is elérhető rajta keresztül. A digitális audiokimenet 96 kHz-es és koaxiális.

Pioneer DV-490-S/K rajta a HDMI jelzés
Pioneer DV-490-S/K rajta a HDMI jelzés


A DV-4902973 csak egy, de nagyon lényeges dologban tér el a DV-3932974-tól, nevezetesen, hogy van rajta egy HDMI AV kimenet, amin keresztül ráadásul 720p/1080i nagyfelbontású videojel formátumra felskálázott digitális videojel is kinyerhető. S mindez mindössze 34.900 Ft-ban kerül csupán.

Pioneer DV-696-S/K rajta a HDMI, SACD és DivX Ultra jelzések
Pioneer DV-696-S/K rajta a HDMI, SACD és DivX Ultra jelzések


A DV-585A-t júniusban felváltó DV-696AV univerzális lejátszó modell sem kerül majd többe 50.000 Ft-nál, s ezért a pénzért a DVD-Audio, SACD formátumok 5.1 csatornájának lejátszásához csatornánkénti mélyhang-menedzsmentet és késleltetés-beállítást is tud majd. A lejátszó HDMI kimenete ráadásul 1.2-es verziójú, vagyis a DVD-Audio lemezek sokcsatornás tömörítetlen digitális audiojele is kijön rajta.

Pioneer DV-696-S/K HDMI, 5.1-es audió, komponens, kompozit, S-Video, SCART, optikai és koaxiális csatlakozókkal
Pioneer DV-696-S/K HDMI, 5.1-es audió, komponens, kompozit, S-Video, SCART, optikai és koaxiális csatlakozókkal


Mindezeken kívül a DV-696AV már kompatibilis lesz a DivX (Version 6.0) Ultra-val. Ez a formátum már ugyanolyan teljesen interaktív menürendszert tesz lehetővé, mint ami a DVD lemezeken lehetséges: a DivX videó jelenetei közötti animált menüvel lehet navigálni, több film is megkülönböztethető egy lemezen, 8 különböző nyelvű képaláírást (subtitle) és hangsávot támogat, és további leíró információkat (cím, rendező, videojel adatok) is kezel.

A Pioneer DVD lejátszók kínálatának csúcsán továbbra is a DV-989AVi2814 áll.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer PDP-436RXE plazma TV: majdnem, mint egy képcsöves
Pioneer: új HDD/DVD rekorderek
Pioneer PDP-5000EX plazmaképernyő 1920×1080 pixel felbontással
Pioneer: két új, mindent egyben tartalmazó plazma TV

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .