Sony PS3: március 23-tól Európában is

1. Oldal

A Sony a PlayStation 3 (PS3) játékkonzol drágábbik változatát március 23-tól kezdi el forgalmazni Európában, de az alapmodell kínálata egyelőre nem szerepel a tervekben.
Múlt szeptemberben a Sony novemberről idén márciusra halasztotta legfontosabb stratégiai termékének, a Blu-ray nagyfelbontású lemezek lejátszásra is alkalmas PlayStation 3 (PS3) európai piaci megjelenését. Ennek okai gyártási nehézségek voltak, következménye pedig az, hogy a konzol hiányzott az év végi vásárlási szezonban az egyik kulcsfontosságú piacról.

Sony_PS3_3.JPG
„A 60 gigabájtos meghajtóval rendelkező változat bevezetésére koncentrálunk és nem tervezzük a 20 gigabájtos modell bevezetését” mondta a Sony Computer Entertainment szóvivője Satoshi Fukuoka.

A 60 GB-os csúcsmodell és a 20 GB-os alapmodell értékesítését múlt novemberben kezdte el a gyártó Japánban és Észak-Amerikában. A csúcsmodell máris jobban fogy a 20 GB-os konzolnál, melynek kapacitása gyorsan elfogy a nagyfelbontású grafikájú játékok esetében, s így elemzők szerint természetes a Sony döntése, hogy a 60 GB-os modellre koncentrál.

A csúcsmodell ára 599 euró (kb. 153.000 Ft) lesz, és március 23-tól már nemcsak Európában, de Afrikában, a Közel-keleten, Új-Zélandon és Ausztráliában is kapható majd. Hozzávetőleg egymillió PS3 kerül a polcokra a forgalmazás kezdeti periódusában összesen ezekben régiókban. A Sony célja, hogy világszerte hatmillió ilyen konzolt szállítson le márciusra.

A korszerű és drága alkatrészek miatt azonban igen magasak a gyártási költségek, s elemzők szerint ez kihívás elé állíthatja a Sony-t az említett cél elérése kapcsán.

Kapcsolódó linkek:

A formátumháborúnak még nincs vége (Kommentár)
Nem túl jó a Blu-ray fogadtatása
Sony: a BDP-S1 Blu-ray Disc lejátszó végre kapható
Kevesebb PlayStation 3, óvatosabb kereskedők
A PlayStation 3 és az Xbox 360 HD-DVD egység nagyhete (Kommentár)
Versenyben a HD lejátszásra alkalmas PlayStation 3 és Xbox 360 játékkonzolok
Európában később lesz kapható a Sony PlayStation 3

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .