PlayStation: videoletöltés már Európában is (frissítve)

1. Oldal

A Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) által tegnap elindított PlayStation Network Video Delivery Service videoletöltő szolgáltatás filmkínálata és az árai nem igazán versenyeznek a DVD és Blu-ray Disc lemezekkel.
Csaknem két éve már, hogy a nagy vetélytárs Xbox Live Video Marketplace európai felhasználók számára is elindította az internetes videokölcsönözést. November 19-én elindult a PlayStation Network Video Delivery Service, vagyis a PlayStation3 (PS3) és PSP (PlayStationPortable) tulajdonosok európai internetes videoletöltő szolgáltatása is, amely 2010-től további piacokkal bővülve egyelőre Franciaországból, Németországból, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból érhető el.

playstation_store.jpg
Már az induláskor szerepelnek a kínálatban az alábbi filmek: Transformers 2: A bukottak bosszúja, Harry Potter és a félvér herceg, Jégkorszak 3. – A dínók hajnala, Hannah Montana: A film, Brüno, Angyalok és démonok, Casino Royale, Crank 2. – Magasfeszültség, A sziklák szeme.

A szolgáltatás lehetővé teszi majd a 20th Century Fox, Disney-ABC-ESPN Television1, Lionsgate2, Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc. (MGM), Paramount Pictures, Sony Pictures, Starz Media2, Universal, Warner Bros. és később helyi stúdiók szórakoztató videotartalmainak a megvásárlását és kölcsönzését egyaránt.

Az SD felbontású filmek 2,99 vagy 3,99 euróért (kb. 810 vagy 1080 Ft), a HD felbontásúak pedig 3,99 vagy 4,99 esetenként 5,99 euróért (kb. 1080 vagy 1350 illetve 1620 Ft) kölcsönözhetőek. A HD filmek száma egyelőre meglehetősen szerény, nagyjából a teljes filmkínálat tizedét teszi ki, és csak néhány frissen megjelent mozi szerepel közöttük, mint az X-Men kezdetek: Farkas és a Watchmen: Az őrzők

A felhasználó által a konzol merevlemezére letöltött film megtekintését 14 napon belül kezdheti meg, és az elvileg már a letöltés közben kezdeményezhető lejátszás elindítását követő 48 óráig nézhető az meg. Filmelőzetesek is megtekinthető mégpedig HD minőségben is.

Fizetni hitelkártyával illetve előre megvásárolt 20 vagy 50 euró értékű „Playstation Network Cards” kuponnal lehet, amit például az amazon.de némi kedvezménnyel árul.

Bár a szolgáltatás elsősorban a kölcsönzésről szól, de néhány SD felbontású letöltött film meg is vásárolható 9,99 euró és 14,99 euró (kb. 2700 és 4000 Ft) árakon. Kérdés persze, hogy miért költene ennyit mondjuk egy német felhasználó egy sztereo hangú SD filmért, amikor ennyiért vagy olcsóbban már műsoros Blu-ray Disc-et is kap.

A PlayStation 3-hoz immár hivatalosan kiadott új, 3.10-es firmware frissítés legfontosabb eleme az integrált Facebook.

Kapcsolódó linkek:

Rövidesen 1080p letölthető tartalmak az Xbox Live-on
Filmbemutató a Sony internet platformján keresztül
PlayStation: videoletöltés egyelőre csak az USA-ban
Microsoft: új Xbox360 interfész és további Xbox Live letölthető tartalmak
PlayStation 3: az USA-ban indulhat a letöltés, de csak Sony Pictures filmekkel
PlayStation 3: a Sony kész elindítani a Video Store letöltést
Microsoft: december 11-én indul az internetes videopiac Európában is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .