Premiere HDTV set-top box vevő a Philipstől

1. Oldal

A Premiere műholdas fizetős TV csatorna szerencsés német és osztrák nézői már HDTV minőségben élvezhetik 2006-os a németországi foci VB mérkőzéseit, s ehhez a Philips szállítja a set-top box vevőket.

premiere_logo_200150.jpg

A Premiere idén novemberben kezdi el műholdas HDTV műsorának sugárzását és az adás vételére engedélyezett set-top box vevőket kínál majd a Philips Németországban és Ausztriában. A DSR 9005 típusjelű set-top box vevő ISO kompatibilis MPEG4 szabványú videó tömörítést kezel és HDMI csatlakozón keresztül is képes lesz kiadni az összehasonlíthatatlanul nagyobb képélményt garantáló nagyfelbontású videojelet.
Philips DSR 9005 HDTV set-top box
Philips DSR 9005 HDTV set-top box


A televíziózás technológiai megújításában és ezen belül a HDTV műszaki fejlődésében, elterjesztésében jelentős szereper játszó Philips nyilvánvalóan megérdemelten nyerte el a lehetőséget, hogy a Premiere HDTV set-top box vevőit szállíthassa. E mellett a két cég kapcsolata marketingszempontból is telitalálat a jövő évi labdarúgó világbajnokság miatt. A Premiere fogja ugyanis először a VB-k története során HDTV minőségben közvetíteni a többek között a Philips mint hivatalos szponzor által támogatott FIFA Football World Cup 2006 mérkőzéseit.

Mi kell ennél több egy szórakoztatóelektronikai készülékeket előállító márka számára, mint hogy a gyártmányaikkal veszik a lehető legjobb minőségű műsorjelet, amiben a meccsek alatt fel-fel tűnik a márka logoja? Talán csak az, hogy a nagyfelbontású adás képét hűen visszaadó (HD-ready) plazma LCD TV vagy más képmegjelenítő készülék is tőlük származzon.

Mivel a Premiere fizetős adásai legálisan idehaza nem foghatóak, ezért mi csak abban reménykedhetünk, hogy jövő nyáron lesz néhány német és osztrák lakókocsis turista, akik magukkal hozzák a HDTV adás vételére alkalmas készülékeiket – őket az utazó nyaralójuk tetején lévő műholdvevő tányérokról ismerhetjük fel – és megengedik, hogy mi is megnézhessünk egy-egy mérkőzést HDTV-minőségben. Akik látták így az idei BL döntőt HDTV-ben, azok tudják milyen élmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .