Samsung: a CES 2023-on bemutatják a 195 centis QD-OLED TV-t

A Samsung Electronics a januári CES 2023 kiállításon mutatja be a 195 centis (77 hüvelykes) QD-OLED TV-t, amivel jövőre bővíti kínálatát.


A Samsung Display által hivatalosan augusztus végén bemutatott első 195 centis (77”) QD-OLED képernyő lehetővé teszi a Samsung Electronics és más tévégyártók számára, hogy a jelenlegi 139 és 164 centis (55” és 65”) készülékek mellett alternatívát kínáljanak a már jó ideje kapható 195 centis (77”) WOLED alapú TV-k mellett.

Samsung QD-OLED 195cm 77inch

Az ETNews beszámolója szerint a Samsung Electronics január elején Las Vegasban a CES 2023 alkalmával mutatja be a 195 centis (77 hüvelykes) QD-OLED TV-t. A készülék várhatóan a Samsung Display legjobb paneltechnológiáját kínálva 4K felbontású lesz HDR képmegjelenítéssel, mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó jelfeldolgozással, Tizen okos TV platformmal és olyan tartalomszolgáltatási funkciókkal, mint a Gaming Hub.

Az eddigi legnagyobb QD-OLED TV és szériatársai hivatalosan várhatóan a jövő év első felében jelennek meg Észak-Amerikában és Európában.

A Samsung az OLED TV-k feketéjének kifejezőerejét kiemelendő bejegyeztette a „True Black” védjegyet, amit az új termék bevezetésének marketingje során tervez majd használni.

A Samsung első QD-OLED TV-jének tavalyi bizonytalan bejelentésével ellentétben idén a márka nagy nyilvánosság előtt készül bemutatni a 195 centis készüléket. Ennek oka, hogy tavaly az év elején a Samsung Display QD-OLED panelgyártási kihozatala még alacsony, s így a készülékkínálat is korlátozott volt. Nem véletlen, hogy akkoriban még nem sok marketing-erőfeszítést tettek az OLED TV-kbe, s inkább a Neo QLED TV-kre fokuszáltak.

Mostanra a QD-OLED panelkihozatal úgy tudni már 85% fölött van. Emellett a globális tévékereslet lassulása mellett nő az igény a nagyobb képernyőjű készülékek iránt, ami kihat az új termékek megjelenésére.

Az idei harmadik negyedévben a 178 cm (70”) feletti, ultranagyméretű OLED TV-k szállítása a globális TV-piacon 438.900 darab volt, ami 22%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Az idei második negyedévben a Samsung Electronics QD-OLED TV kiszállításai mintegy 60.000 darabot tettek ki, de piaci részesedése mindössze 6% volt. 2023-ban már több mint 1,3 millió darab kiszállítása várható.

Ugyancsak jövőre további tévégyártók dobhatnak piacra QD-OLED TV-ket. A Philips kínálatban jövőre már lehet QD-OLED TV is.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .