A Samsung és az LG Display már nem tárgyalnak OLED TV panelbeszerzéséről

A Samsung egyhamar nem kínál az LG Display panelekkel szerelt olcsó OLED TV-ket, mivel az erről folyó tárgyalások eddig eredménytelenek.


Koreai sajtóforrások a Samsung Electronics és az LG Display OLED TV panelek szállításáról zajló állítólagos tárgyalásairól először 2021 áprilisában cikkeztek. Tavaly év végén aztán újra felmerült a téma, majd idén március végén, már arról szóltak hírek, hogy a Samsung várhatóan a második negyedévtől kap az LG Display WOLED TV panelekből, melyeket saját TV-iben használ majd. Májusban aztán már valószínűtlennek tűnt, hogy a Samsung 2022-ben LG Display WOLED paneles TV-ket dobna piacra.

Samsung LG Display OLED TV

A Korea Bizwire cikke az LG Display alelnökét és pénzügyi igazgatóját idézi a történet újabb fejezeteként. Kim Sung-hyun, a cég 2022 második negyedévi bevételi konferenciabeszélgetésén jelentette be, hogy a Samsung Electronics OLED panelszállításáról szóló tárgyalások megtorpantak: „Új ügyfelünk (a Samsung Electronics) a mi OLED paneljeinket szerette volna használni. Bár volt némi előrelépés, a folyamat jelenleg megállt.”

Egy iparági forrás szerint: „Az árban nem tudtak megegyezni.” Iparági megfigyelők szerint viszont a tárgyalások teljesen még nem szakadtak meg és a közeljövőben újraindulhatnak.

Samsung S95B QD-OLED TV

A Samsung Electronics S95B OLED TV csúcsmodellek a Samsung Display QD Display, azaz QD-OLED technológiájú képernyőire épülnek, de ebből egyelőre csak korlátozott a kínálat, a világ legnagyobb tévégyártójának terveiben viszont több és kedvezőbb árú OLED TV-k is szerepeltek.

Időközben a Samsung Display a QD-OLED panelek gyártásának bővítését és olcsóbbá, hatékonyabbá tételét tervezi, továbbá elkezdene kisebb, 124 centis (49 hüvelykes) és nagyobb, 195 centis (77 hüvelykes) a QD-OLED (QD-Display) képernyőpaneleket is gyártani. A Samsung Display a Samsung Electronics mellett a Sony számára is szállít QD-OLED képernyőpaneleket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .