Google Play: már HDR filmek is vannak, de még csak Amerikában

1. Oldal

A Google Play Movies & TV streaming szolgáltatásán a 4K Ultra HD után most már néhány tucat nagy dinamikatartományú (HDR) film is elérhető az észak-amerikai Chromecast Ultra tulajdonosok számára.


Tavaly decemberében több mint 125 4K Ultra HD filmet tett elérhetővé a Google Play Movies & TV streaming szolgáltatásán. Most pedig már (HDR) azaz széles fényességtartományú és színskálájú filmek nyújtanak még teljesebb látványélményt.

Google_Play_HDR.jpg
Az egyelőre csak az USA-ban és Kanadában elérhető 42 filmcím között olyanokat találni, mint Mad Max: Fury Road (Mad Max – A harag útja), Batman v Superman (Batman Superman ellen), Fantastic Beasts and Where to Find Them (Legendás állatok és megfigyelésük), Kong: Skull Island (Kong: Koponya-sziget). Ezek a filmek 20 és 30 $ (kb. 5.400 – 8.100 Ft) közötti áron tekinthetőek meg.

Azzal, hogy már 4K és HDR filmeket is kínál, a Google olyan fontos online tartalomszolgáltatásokhoz csatlakozik, mint a május végén indult Microsoft Xbox One video store, a jó ideje már Európában is elérhető Amazon és Netflix, valamint az Észak-Amerikában működő Vudu. Egyedül az Apple nem szállt még be a versenybe, de állítólag év végére megjelenik az Apple TV új 4K és HDR támogatású változata, ami nyilván változást hoz majd e téren is.

A Google 4K filmkínálata elérhető Android TV eszközön és a Chromecast Ultra eszköz segítségével, a HDR filmek azonban egyelőre csak az utóbbival élvezhetőek. Ajánlott a legalább 15 Megabit/sec állandó letöltési sebesség.

A 4K és HDR filmek tehát egyelőre még csak az USA-ban és Kanadában érhetően el, de a Google azt ígéri, hogy „az elkövetkező hónapokban” más globális piacokat és elérnek majd az ilyen támogatású tartalmak.

Kapcsolódó linkek:

Dolby Atmos hangsávú filmek a Netflix kínálatában
Netflix: itt az első interaktív mese eldönthető sztorival
Netflix: cél a hagyományos filmforgalmazási modell lebontása
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése
Google Play: egyre több a 4K Ultra HD film, de még csak Amerikában
Amazon Video: decemberben kezdődik a globális terjeszkedés
YouTube: működik a beígért HDR video streaming támogatás
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .