Sharp: a világ legnagyobb LED LCD televíziója az IFA 2012-n

1. Oldal

A 100 éves Sharp által az IFA 2012 kiállításon bemutatott 229 centis (90 inch) képátlójú AQUOS LED LCD TV lenyűgöző élményt ígér, és a 1080p felbontású képek minden részletét láthatóvá teszi a képernyőtől 3,5 méter távolságból nézve.

Az idén fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Sharp úgy tűnik, egyelőre nem száll be a 4K felbontású óriás TV-t kínálók közé. Pedig biztosan megtehetné, tekintve hogy egy éve már bemutatott egy 216 centis (85 inch) nem is 4K, de 8K (Super Hi-Vision/UHDTV) prototípus LCD képernyőt és Berlinben is kiállítja a korábban a CES-en már bemutatott ICC-4K LED TV 152 centis (60 inch) prototípusát.

Sharp-90-inch-HDTV.jpg
A ma kezdődő IFA 2012 kiállításon a Sharp inkább a világ jelenleg legnagyobb, kereskedelmi forgalomban – egyelőre még csak Észak-Amerikában – kapható 229 centis (90 inch) képátlójú AQUOS LED (LCD) TV-jét mutatja be. A gyártó a több mint 1,1 méteres magasságú és közel 2 méter széles képernyőn lenyűgöző minőségű képet produkál 1080p Full HD felbontással, aminek minden részlete látható a tőle 3,5 méter távolságra ülő éleslátású nézők számára.

A készülék hatalmas képernyőjét övező vékony fekete alumínium keret alig észrevehető, és méretei ellenére – kellő körültekintéssel – gond nélkül falra szerelhető, tekintve, hogy 12 centiméteres vastagságával vékonynak és 64 kilogrammos (állvány nélküli) tömegével könnyűnek mondható.

A közvetlen LED háttérvilágítás olyan energiatakarékossá teszi a készüléket, hogy az megfelel az A+ EU TV energiafogyasztási minősítés követelményeinek.

A készülék AQUOS NET+ platformja hozzáférést biztosít számos online alkalmazáshoz, mint a YouTube, a Twitter és több televíziós csatorna médiatára. Mindemellett a modellbe tripla HD tunert (DVB-T/DVB-C/DVB-S2) építenek, és rendelkezik egy médialejátszóval, amivel USB meghajtón tárolt vagy az otthoni hálózaton keresztül elérhető zenék, videók, fényképek játszhatóak le.

Az új Sharp 229 centis (90 inch) AQUOS LED (LCD) TV, amely támogatja az aktív képzáró szemüveggel nézhető 3D képmegjelenítést 2013 nyarától lesz elérhető az európai piacon.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2012: bemutatkozik az LG 213 centis 4K TV-je is
Sharp: 229 centis AQUOS LED LCD TV az amerikaiaknak
Sharp: hat új nagyképernyős TV a kínálatban
Sharp: rövidesen jönnek a passzív 3D TV-k?
Sharp: a CES 2012 is főleg a nagyképernyős TV-kről szólt
IFA 2011: Sharp Super Hi-Vision 8K4K LCD képernyő demó
Nagyon nagyfelbontású kísérleti LCD képernyő a Sharptól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .