Sharp AQUOS óriás LED LCD TV jövőre Európában is

1. Oldal

A világ eddigi legnagyobb LED LCD TV-jét a 203 centis (80 inch) képátlójú Sharp AQUOS LC-80LE632U -t október elejétől már szállítják is az amerikai megrendelőknek, és jövőre akár idehaza is kapható lesz annak európai piacra készülő változata.
A 203 centis (80 inch) képátlójú Sharp AQUOS képernyőjének felülete több mint kétszerese egy 140 centis (55 inch) TV-jének, és ez a méretű kép elegendően nagy ahhoz, hogy már 3,2 méter távolságból is érzékelni lehessen a teljes HD (1920×1080 pixel) felbontású minden képpontját.

Sharp_LC-80LE632U.jpg
Az eddigi legnagyobb megvásárolható LED LCD TV úgynevezett teljes mátrix LED háttérvilágítása homogén színeket és fényességet biztosít, ugyanakkor rendkívüli nagyságú dinamikus kontrasztarányt tesz lehetővé, amit a gyártó 6.000.000:1 specifikál. Az LC-80LE632U típusszámú készülék 10 bites jelfeldolgozású Full HD 1080p X-Gen LCD panelje jobb résaránnyal több fényt enged át magán, és a modell „120Hz Fine Motion Enhanced” képelmosódást és a gyors mozgások megjelenítésének hibát kiküszöbölő megkétszerezett képfrissítést alkalmaz. 10 cm-nél nem nagyobb vastagságával a készülék tényleg stílusosan karcsú a hatalmas képfelülethez képest, és majdnem olyan könnyen helyezhető el, mint egy fix keretes vetítővászon.

A hatalmas TV természetesen az észak-amerikai piacon ebben a kategóriában már elvárt Smart TV funkcionalitással biztosítja a Netflix, CinemaNow és VUDU online videó szolgáltatásokhoz, valamint más internetes tartalmakhoz való hozzáférést, akár a beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül is. Az interneten keresztül a készülék felhasználója élhet az „AQUOS Advantage LIVE” szolgáltatás nyújtotta lehetőségekkel, melyek távolból asszisztálva segítik annak beállítását és beüzemelését. A TV „Vyper Drive” játék üzemmódban kiküszöböli a képmegjelenítés késését, a két USB bemenetén át pedig nagyfelbontású videók, zenék és képek játszhatóak le.

Az LC-80LE632U októbertől érhető el az USA-ban 5.500 dollár (kb. 1.180.000 Ft) áron.

A Sharp hamburgi központjának értékesítési szakértője Markus Berka múlt héten Bécsben egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy jövőre Európában is kaphatóak lesznek a cég legnagyobb képernyőjű LED LCD TV-i, így feltehetően a 203 centis képátlójú készülék megfelelő változata is.

Kapcsolódó linkek:

IFA 2011: Sharp Super Hi-Vision 8K4K LCD képernyő demó
Sharp AQUOS LE630/LE632E: sokat tudó LED LCD TV-k
Sharp XV-Z17000: kapható az új 3D házi-mozi vetítő
Sharp AQUOS LE430E: ügyes kis DVB-C/T vevős LCD TV-k
Sharp: kész a világ első Super Hi-Vision (8K4K) LCD képernyő
Sharp AQUOS LE830E: az új Quattron 3D TV széria

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .