Vezeték-nélküli HD videó mobilkészülékekről egy új chippel

1. Oldal

A Silicon Image okostelefonokhoz és táblagépekhez készülő alacsonyfogyasztású integrált áramköre 60GHz-es WirelessHD jelátvitelt valósít meg, amivel 1080p videót és sokcsatornás audiót lehet továbbítani egy TV vagy vevőegység számára.
WirelessHD_logo_200px.jpgMobilkészülékekről AV jeleket vezeték-nélkül eddig csak WiFi-n keresztül lehetett továbbítani más készülékekhez, például az „AirPlay” vagy még inkább a Wi-Fi Miracast segítségével. A Silicon Image új UltraGig 6400 típusjelű chipje jóvoltából ez most már WirelessHD vezeték-nélküli AV jelátvitellel is lehetséges.

A kifejezetten okostelefonokhoz és táblagépekhez fejlesztett „ultra-alacsony” fogyasztású integrált áramkörbe beleépítik a 60GHz-es adóvevőt, alapsávi processzort és az antennarendszert is. Az UltraGig 6400 olyan vezeték-nélküli nagy sávszélességű videó összeköttetést biztosít a mobilkészülékek és a WirelessHD kompatibilis vevővel rendelkező nagyképernyős képmegjelenítők között, amin keresztül akár 1080/60p videojel is továbbítható, méghozzá kis késleltetéssel.

A 10 dollárnál (kb. 2.200 Ft) több költséget nem jelentő chip és a hozzá kapcsolódó áramköri modul mindössze 10mm x 7mm helyet foglal, csak kb. 500mW-ot fogyaszt és az egymást látó adó- és vevőeszköz között akár 9 méter lehet a távolság. Az UltraGig 6400 csupán 5ms-al késlelteti az akár teljes 1080p HD video- valamint sokcsatornás audiojel átvitelét, és az adó által kisugárzott jel teljesen kompatibilis a Silicon Image Gen3 valamint az összes 1.1 specifikációnak megfelelő WirelessHD vevővel. Az integrált áramkör 2.0 MHL opcionális vezetékes HD videojel csatlakozást is kiszolgálhat.

Kapcsolódó link:

A WirelessHD új specifikációja illeszkedik az 1.4-es HDMI-hez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .