A Sony OLED TV-t mutat be a CES 2017 kiállításon (Frissítve)

1. Oldal

Hírek szerint a Sony újra OLED TV-kkel jelenik meg a januári Las Vegas-i CES 2017 kiállításon, a jövő év második felétől kapható 140 és 164 centis (55 és 65 inch) készülékekbe LG Dispay panel kerül és áruk 2.000 dollártól (kb. 590.000 Ft) indul majd.


Frissítés:

A Forbes további részleteket tett közzé a Sony OLED TV-iről. A cikkben az OLED Association iparági csoport ügyvezetője, Barry Young erősíti meg, hogy a Sony 140 és 164 centis (55 és 65 inch) OLED TV-ket szándékszik piacra vinni, amelyek 2017 harmadik vagy negyedik negyedévétől lennének megvásárolhatóak.

És ez még nem minden! Barry Young azt állítja a cikkben, hogy a 140 centis és 164 centis (55 és 65 inch) Sony OLED TV-k várható ára 1.999 $ (kb. 590.000 Ft) és 2.999 $ (kb. 890.000 Ft) lesz. Ez többé-kevésbé azonos a jelenlegi LG B6 OLED TV-k kedvezményes árával.

Ne feledjük, hogy ezeket az információkat még nem erősítette meg a Sony, úgyhogy nem tekinthetőek hitelesnek, főleg az árakra vonatkozóak nem. Ha a Sony OLED TV-k ára nem is, az hogy jövőre kaphatóak lesznek nagyjából biztosra vehető.

2016. december 5.:

A Sony nem először próbálkozik az OLED TV-vel. Az első OLED TV 9 éve került piacra, de a Sony XEL-1-ről hamar kiderült, hogy csak egy nem túl hosszú életű ipartörténeti érdekesség. Aztán összefogva a Panasonic és a Sony bemutatták a világ addigi legnagyobb 4K OLED TV-it a CES 2013 kiállításon.

Sony_4K_OLED_TV.jpg
Ezek a készülékek aztán nem kerültek piacra, mert hatékony tömeggyártásukat nem sikerült megoldani, és később felbomlott a két japán cég partnersége.

Egy ideje ugyan kaphatóak már Sony OLED monitorok professzionális célra, de most úgy tűnik a márka újra meg akar jelenni az OLED TV piacon is.

Szeptemberben a BusinessKorea cikke írta meg először, hogy „a Panasonic és a Sony várhatóan OLED TV-t indít útjára”. Tegnap pedig a Forbes számolt be a 2017-es Sony OLED TV híresztelésekről. Ennek szerzőjét állítólag megkérdezte egy brit PR képviselő, hogy tud-e arról az eseményről, amelyen a Sony állítólag bemutatta új OLED TV választékát.

A Forbes beszámolója hivatkozik egy ETNews riportra is, ami többé-kevésbé megerősíti, hogy az üzlet megköttetett, és a Sony LG Display OLED paneleket szerez be azokhoz a TV-khez, amelyek első darabjait a CES 2017 kiállításon fogja bemutatni.

Kapcsolódó linkek:

Az első kínai OLED TV panel az új Skyworth TV-kbe kerül
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
LG: OLED TV partnerség kínai és japán cégekkel
Vége a Sony és a Panasonic OLED partnerségének
Sony: 142 centis 4K OLED monitor a NAB 2013 kiállításon
Sony: a világ első és legnagyobb 4K OLED TV-je a CES-en
Két Sony OLED monitor professzionális célra
Sony: az első OLED TV decemberben kerül piacra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .