Logitech: itt a vég a Harmony távirányítók számára

Évek óta tartó bizonytalanság után a Logitech hivatalosan is bejelentette, hogy azonnali hatállyal leállítja a Harmony távirányítóeszközök gyártását.


A két éve megjelent Alexa támogatású Logitech Harmony Express univerzális távvezérlő ugyan megcsillantott még némi reményt, de az évek óta elmaradó hardverfrissítés már jelezte a sokak által feltételezett véget. Most a TechHive szúrta ki azt a fórumbejegyzést, ami megerősíti, hogy a Logitech már nem gyártja a Harmony távirányítókat.

Eszerint: „Miközben a Harmony távirányítók különböző kiskereskedőkön keresztül továbbra is kaphatóak, a Logitech a továbbiakban már nem gyárt Harmony távirányítókat.
Várakozásunk szerint ez a bejelentés nincs hatással vevőinkre. Harmony közösségünket és az új Harmony ügyfeleket támogatni kívánjuk, ideértve a távirányítók beállításához és kezeléséhez tartozó szoftverekhez és alkalmazásokhoz való hozzáférést. Azt is tervezzük, hogy folytatjuk a platform frissítését és az eszközök hozzáadását a Harmony adatbázisunkhoz. Továbbra is kínálunk ügyfél- és garanciális támogatást.”

Logitech Harmony

A Logitech Harmony univerzális távirányítók a legjobb eszközök közé tartoztak – sőt az utóbbi években szinte az egyedüli megoldást kínálták – azon házimozi felhasználóknak, akik olyan megfizethető hagyományos stílusú távvezérlőre vágytak, ami szinte bármihez képes kapcsolódni a nappaliban és az okos otthonban. Mivel az otthoni készülékek többségén működik HDMI-CEC kontrol, a hálózatra kapcsolódóak vezérlésére többnyire már gyári applikációk is képesek, és az olyan cégek, mint az Amazon, az Apple és a Google egyre kiterjedtebb lehetőségeket biztosítanak az akár hangutasításokkal való vezérlésére, ezért az univerzális távirányítók piaca ma sokkal szűkebb, mint valaha.

2013-ban a Logitech el is adta volna távirányító divízióját, de aztán mégis megtartotta, és szinte az akkori a termékcsaláddal jutott el a mostani végig. A megmaradt termékeket a készletek erejéig kiskereskedők értékesítik, úgyhogy sietniük kell azoknak, akik ilyet vennének. A Logitech szervizt és támogatás ígér – de új funkciókat valószínűleg már nem biztosít – „mindaddig, amíg az ügyfelek használják” a Harmony távirányítókat.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .