Sony: kész a Dolby Vision firmware a 2018-as TV-khez is

A Sony által kiadott új firmware-frissítés (6.560) Dolby Vision támogatást biztosít az AF8 és XF90 szériák modelljeinek, és néhány új funkcióval egészíti ki a márka Android TV-it.


A Sony március végén jelentette meg a 2017-es csúcsmodellek számára Dolby Vision támogatást nyújtó és a 2016-os Android TV-ket is érintő 6.2858 verziójú firmware-frissítést. A 2018-as AF8 OLED TV-k és az XF90 4K HDR LCD csúcstévék tulajdonosai számára pedig néhány napja – vagy hamarosan – ugyancsak elérhetőek mindezek.

„Örömmel jelentjük be, hogy 2018. május 23-án kiadunk egy új, közvetlenül a tv-készülékére letölthető firmware-frissítést (6.560), amely június folyamán fokozatosan válik majd elérhetővé” – áll a Sony támogatói oldalán megjelent cikkben. Valamint az, hogy az új firmwarenek köszönhetően lesz „Dolby Vision támogatás a tv-készülékre telepített videostreamelő alkalmazások és szolgáltatások számára (pl. Amazon Prime Video és Netflix).”

A Sony közleményének nagyon gondosan megválogatott szavai mögött az áll, hogy a firmware-frissítést követően is csak akkor élvezhetőek a TV-k HDMI bemenetén át fogadott Dolby Vision tartalmak, ha az azok forrásául szolgáló médialejátszók – például az Apple TV 4K – vagy más Ultra HD Blu-Ray lejátszók is frissítésre kerülnek, hogy kompatibilisek legyenek a Sony TV-kkel. A Dolby ugyanis a formátumra utólag alkalmassá tett TV-khez egy olyan külön Dolby Vision profilt dolgozott ki, ami a lejátszóeszközöktől vár el több feldolgozási munkát.

Az Apple TV 4K a tvOS 11.3 frissítéssel kompatibilissé vált ezzel a bizonyos Dolby Vision profillal, de néhány Ultra HD Blu-ray lejátszó frissítése még mindig folyamatban van.

Minderről a cikk így szó: „ Továbbá, miután a szoftverfrissítés feltelepül a Sony tv-készülékre, a televízióhoz HDMI-kábellel csatlakozó, Dolby Vision lejátszást támogató készülékek (pl. streamelésre alkalmas médialejátszók és UHD Blu-ray lejátszók) szintén szoftverfrissítésre szorulnak majd, hogy támogatni tudják a készüléken keresztül történő Dolby Vision lejátszást. Amennyiben további információra van szüksége a frissítés egy bizonyos lejátszóra történő beütemezésével kapcsolatban, forduljon a lejátszó gyártójához.”

Egyebekben a frissítés „javítja az X-Motion Clarity funkció vezérlését”, és néhány új funkciót tartalmaz a 2016-os, 2017-es és 2018-as Android TV-k számára.

A firmware-frissítés a TV automatikus szoftverletöltésének bekapcsolásával is elvégezhető, de a Sony támogatási oldaláról is letölthető és manuálisan egy USB tárolóról is telepíthető.

2018-as Sony Android TV-k firmware-frissítése (6.560)
Fejlesztések:

  • Dolby Vision támogatás a tv-készülékre telepített videostreamelő alkalmazások és szolgáltatások számára, mint pl. Amazon Prime Video és Netflix (lásd a HDMI-re vonatkozó megjegyzést).
  • A frissítés magába foglal egy új funkciót, amely segítségével új alkalmazásokat lehet hozzáadni a tv-készülék menüsávján található „Alkalmazásaim” menühöz.

További kiemelések/javítások:

  • Javítja az X-Motion Clarity funkció vezérlését
Érintett szériák:

  • XF75, XF80, XF83, XF85, XF87, XF90 és AF8
2016-os és 2017-es Sony Android TV-k firmware-frissítése (6.560):
Fejlesztések:

  • A frissítésnek köszönhetően lehetővé válik új alkalmazások hozzáadása a tv-készülék menüsávján található „Alkalmazásaim” menühöz.
  • Megnöveli a felhasználói élményt, amikor kedvenc csatornáit a tv-készülék menüsávja segítségével regisztrálja
  • Javítja a szoftverfrissítési megerősítési képernyőt
  • És sok más…
Érintett szériák:

  • 2016-os TV-k: XD70, XD75, XD80, SD80, XD83 és ZD9
  • 2017-es TV-k: XE80, XE83, XE85, XE90, XE93, XE94 és A1

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .