Apple TV: új változat már 4K és HDR támogatással (Frissítve)

1. Oldal

Eltartott egy darabig, de úgy tűnik, az Apple szeptemberben bemutatja az Apple TV médiadoboz új változatát, ami már alkalmas lesz 4K Ultra HD és a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak kezelésére.


Frissítés:

A Bloomberg beszámolójában egy névtelenség kérő bennfentesre hivatkozva közli, hogy az Apple egy szeptemberi eseményen az új iPhone és Apple Watch modellek mellett bemutatja a megújuló Apple TV médiadobozt, ami gyorsabb processzorával képes lesz a 4K felbontású és a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak kezelésére.

Tesztelik a tavaly elindított televíziós műsorkalauzaként funkcionáló TV app új változatát, ami az élő streaming alkalmazások által kínált műsorokat is gyűjti.

Az Apple vezér a tvOS 11 operációs rendszer újdonságait bejelentő fejlesztői konferencián Tim Cook már jelezte, hogy „sokkal többet fogunk hallani a tvOS-ről az év folyamán” az új 4K és HDR hardver valószínűségét sejtetve.

2017. február 19.:

Az utoljára 2015 októberében megújult Apple TV hardvere még csak 1080p felbontású tartalmak kezelésére alkalmas. A Bloomberg cikke szerint a médiabox következő verziója, melyet az Apple berkein belül „J105” néven emlegetnek, támogatja majd a 4K Ultra HD és az „élénkebb színű” online tartalmakat is. Az „élénkebb színű” valószínűleg a nagy dinamikatartományra (HDR) utal.

Apple TV_TV_alkalmazas-1.jpg
A Bloomberg azt is tudni véli, hogy az új hardver „amint lehet, ez évben jelenhet meg”, ami jelentheti azt, hogy már idén tavasszal, de lehet, hogy csak ősszel. A mostani Apple TV 2015 őszén került piacra az ünnepi vásárlási szezonra.

A cikk foglalkozik azokkal a döntésekkel, melyek az Apple TV jelenlegi hardverének és tvOS szoftverének kialakulásához vezettek, és bemutatja azokat az elképzeléseket és próbálkozásokat, melyek nem váltak valóra. Ezek között volt az állítólagos TV szolgáltatás, ami tévécsatornák műsorainak „szikár csomagjának” ötletén alapult, de a tartalomszolgáltatók állítólag nem voltak hajlandóak a csomag karcsúsítására, ami ki tudja igaz-e vagy sem. Az viszont tény, hogy az Apple Music szolgáltatás sem rádióállomások koncepcióján alapul.

Nemrég a Bloomberg arról is beszámolt, hogy az Apple TV fejlesztésének élére egy korábban az Amazon Fire TV-ért felelős vezető került.

A közvetlen versenytársak, mint a Chromecast Ultra, a főleg az USA-ban népszerű Amazon Fire TV és Roku, valamint az NVIDIA SHIELD továbbá a részben ugyanazon piacot megcélzó PlayStation 4 Pro és Xbox One S játékkonzolok már készek a 4K Ultra HD és HDR tartalmak kezelésére. Az Apple mindig is arról volt ismert, hogy türelmesen kivárja, míg egy technológia minden darabja a helyére kerül. A következő Apple TV megjelenése a képminőség jelentős javulása mellett feltehetően azt is jelenti, hogy az iTunes is elkezd majd 4K filmeket kínálni. Ezek persze még mind az Apple hivatalos megerősítésre várnak.

Kapcsolódó linkek:

Apple: érik a megállapodás a prémium filmkölcsönzésről
Apple TV: újdonságok a tvOS 11 operációs rendszerben
Jön a többszobás audiót támogató Airplay 2 protokoll
Apple TV: októberben jön a megújult médiabox

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .