MinDig TV: elindult az euronews csatorna tesztsugárzása

1. Oldal

Az Antenna Hungária augusztus 28-án elindította a nemzetközi, többnyelvű hírcsatorna, az euronews tesztsugárzását a MinDig TV földi digitális televíziós platformján.
MinDig_TV_euronews.jpgAz Antenna Hungária kísérleti jelleggel elérhetővé tette az euronews hírcsatornát a MinDig TV földi digitális televíziós szolgáltatás keretében. A program előfizetési díj nélkül, szabványfelbontásban 2009. augusztus 28-ától fogható Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös UHF csatornákon. Az új program megjelenésével a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálata immáron hét televízió- és három rádiócsatornát tartalmaz.

A digitális technológiának köszönhetően lehetőség nyílik a műsorok több nyelven történő sugárzására, s az új funkció tesztelése az euronews programjával kezdődött meg: a teszt első szakaszában a hírcsatorna műsora angol és német hallgatható, mely később a program továbbítása során használt további nyelvekkel bővülhet.

Az euronews programja világszerte 147 ország 293 millió háztartásba jut el kábelen, digitális műholdon és földfelszíni terjesztésben. A műsorok 8 nyelven hallgathatóak egyidejűleg, arab, angol, francia, német, olasz, spanyol, portugál és orosz nyelveken.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az euronews engedélyezte számunkra programja tesztsugárzását a MinDig TV platformon, mellyel ismét bővült a szabadon fogható kínálat. Ennek köszönhetően a digitális földfelszíni szolgáltatás hazai nézői előfizetési díj nélkül jutnak hozzá egy színvonalas európai programhoz, valamint egy, a digitális technológia által kínált új lehetőséggel, a nyelvválasztással ismerkedhetnek meg. Ezen túlmenően a terveinkben szerepel további tartalomszolgáltatókkal való együttműködés és a magyar nézőknek rendelkezésre álló szabadon fogható kínálat további bővítése” – mondta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.


Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: vevődekóder részletre AH-Technisat együttműködésben
MinDig TV: az MTV csatornái hivatalosan is a kínálatban
MinDig TV: megvan a megállapodás TV2-vel is
MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .