Pioneer VSX-2020: új középkategóriájú AV vevőerősítő

1. Oldal

A VSX-2020 3D kompatibilis hálózati AV vevőerősítő kategóriatársaihoz és árához képest olyan kivételes technológiai megoldásokat is kínál, mint a külön analóg és digitális blokkokat ellátó tápegységek és web böngészőn keresztüli vezérlés.
A Pioneer VSX-2020 természetesen tudja mindazt, amit a már kapható idei Pioneer AV vevőerősítők is, ugyanakkor ez a gyártó termékválasztékának első modellje, ami két 3D kompatibilis 1.4a verziójú HDMI kimenetén át, az „Audio Return” csatornán keresztül digitális audiojelet képes fogadni kompatibilis TV készüléktől.

A HD audio formátumok dekódolása, a digitális iPhone/iPod csatlakoztatás és az albumborítók megjelenítése, az opcionális Bluetooth audioátvitel és az annak hangminőségét javító „Sound Retriever Air” eljárás, az internetrádiók vétele tehát nem újdonság. A VSX-2020-ban alkalmazott fejlettebb MCACC automatikus kalibráló rendszer, a fáziskontrol funkció, a Dolby Pro Logic IIz-vel előállított front magassági és a „Wide Surround Movie” illetve „Wide Surround Music” hangzásmódok front szélességi csatornái, valamint a bemeneti analóg és digitális videojelek konvertálása és felskálázása 1080p HDMI jellé szintén jellemzője már az olcsóbb modelleknek is.

Akkor lássuk, mi mindenben tud többet a Pioneer új középkategóriájú AV vevőerősítője.

Pioneer_VSX-2020.jpg
A Pioneer VSX-2020 diszkrét alkatrészekből felépülő végerősítőit és a teljes analóg áramköri blokkot külön transzformátorra épülő tápegység látja el energiával, és a digitális áramköri blokknak is külön tápegysége van.

A D/A átalakítás pontossága és így a hangminőség szempontjából meghatározó a digitális audiojelek időzítési bizonytalanságtól (jitter) mentes átvitele. A VSX-2020 a PQLS, azaz precíziós kvarc-záródó rendszerével a gyártó kompatibilis Blu-ray lejátszójából két- és sokcsatornás LPCM jelet tud az említett hibától mentesen továbbítani. Ráadásul a modellbe már beépítik a „HDMI Jitter Reduction Plus” jelbizonytalanság csökkentő áramkört is

Az új középkategóriájú erősítő is vezérelhető az iControlAV iPhone/iPod Touch alkalmazással, de a hálózati kapcsolaton keresztül kiépíthető IP kontrol lehetővé teszi, hogy a VSX-2020 funkciói egy webes böngészőfelületen át is beállíthatóak.

A VSX-2020-hoz opcionális 2-utas (oda-vissza irányú) rádiófrekvenciás (2,4 GHz) távirányító (CU-RF100) és adapter is kapható lesz. A nagyobb kijelzővel rendelkező RF távirányító rádióhullámokkal tartja a kapcsolatot az adapterrel akár 15 méter távolságon belül, és az utóbbi az RS-232C interfészen keresztül kommunikál a vevőerősítővel. Az adapter két IR kimenetén keresztül más készülékek is vezérelhetőek.

A VSX-2020 videoprocesszora a mozifilmből származó bemeneti analóg videojelek váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakításával és felskálázásával 1080/24p formátumot tud előállítani. Az erősítőben a gyártó eredeti videojel-feldolgozó technológiáját alkalmazva a komponens képzajok és az MPEG képtömörítés moszkitó és blokk zajának csökkentésére is van lehetőség.

A VSX-2020 várhatóan július végétől már kapható lesz 290.000 Ft körüli áron.

Kapcsolódó linkek:

Pioneer: 2010-es új DVD házi-mozi rendszerek
Pioneer BCS-707: új Blu-ray házi-mozi rendszer júliustól
Pioneer: 2010-es új Blu-ray lejátszók hálózati funkciókkal
Pioneer: az új vevőerősítők iPhone/iPod Touch vezérlése
Pioneer: a 2010-es új AV vevőerősítőkről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .