TCL X2: Európában is kapható lesz a kínai QLED LCD TV széria

1. Oldal

Ahogy a Samsung, úgy a kínai TCL is a „QLED” márkamegjelölést használja új, az IFA 2017 kiállításon bemutatott csúcskategóriájú X2 LCD TV-ire, melyek a kvantumpötty technológián kívül Android TV platformot is tartalmaznak.


Miután nemrégiben a Samsung, a Hisense és a TCL szövetséget alapítottak QLED Alliance néven, nem meglepő, hogy a kínai TCL is elkezdte használni a „QLED” megnevezést LCD TV-ire, melyek a kvantumpötty technológia alkalmazásával fényesebb és szélesebb színterű képet tudnak előállítani. A januári CES 2017 alkalmával még „QUHD TV” elnevezéssel beharangozott, most az IFA 2017 kiállításon bejelentett TCL X2 a gyártó szerint az első „QLED Android TV”.

TCL_X2.jpg
A cég közleménye szerint: „A kvantumpötty technológiának köszönhetően a TCL QLED lehetővé teszi az X2 számára, hogy gazdagabb színeket jelenítsen meg lenyűgöző részletekkel, az Ultra Micro Dimming révén optimalizált kontraszttal. Az eredmény egy moziminőségű kép lenyűgöző színekkel és 10 bites képernyőjének köszönhetően a teljes világosságtól az egész sötétségig finom eltérésekkel. Az X2 XESS széria a HDR Pro technológiát hasznosítva káprázatos képeket produkál, és 103%-os DCI-P3 színteret biztosít pontos világos és sötét árnyalatokat reprodukálva.” A TCL azt mondja, hogy az X2 csúcsfényessége 800 nit és támogatja a nagy dinamikatartományt (HDR) is.

A TCL szerint az X2 „360 fokos” designja azt jelenti, hogy az „edgeless” („éltelen” vagy „széltelen”), vagyis a képernyő körül szinte nincs keret, és a TV csak 7,9 mm a legvékonyabb pontján. A készülék beépített 3.1 csatornás hangsugárzó sávot a JBL együttműködésével fejlesztették ki.

Az X2 a Google Android TV operációs rendszerét futtatja, kezdetben a 6.0-ás Marshmallow verziót, egy későbbi frissítéssel a 7.0-ás verziót. A Netflix és a YouTube alkalmazások támogatják a 4K/HDR bitfolyamokat is, és integrált a Chromecast funkció is.

Az Európában majd 140 és 164 centis (55 és 65 inches) képmérettel kapható TCL X2 TV-k ára egyelőre nem ismert.

Kapcsolódó linkek:

QLED Alliance: szövetségben a Samsung, a Hisense és TCL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .