WiSA: az Xbox is használja majd a vezeték-nélküli hangátvitelt

A vezeték-nélküli sokcsatornás házi-mozi hangrendszert szabványosító Wireless Speaker and Audio (WiSA) gyártói szövetséghez csatlakozva az Xbox játékkonzol együttműködik majd a kompatibilis hangsugárzókkal.


Az Xbox csatlakozott vezeték-nélküli sokcsatornás házi-mozi és többzónás hangrendszert szabványosító WiSA iparági szövetséghez. A WiSA tagságát eddig főleg neves audiomárkák alkották, mint a Bang & Olufsen, a Klipsch, a Samsung által nemrég felvásárolt Harman csoport tagjai (Harman/Kardon, Infinity, JBL, Mark Levinson, Revel), a Martin Logan, a Polk Audio, az Onkyo/Pioneer, továbbá fontos nagy márkaként az LG.

Miért lehet fontos egy játékkonzol márka számára csatlakozni a fenti illusztris társasághoz? Ennek indoka az idén bemutatott Xbox One X lehet, ami az eddig ismert legfejlettebb technikájú játékkonzol. Azzal, hogy az Xbox első videojáték márkaként bekerül a WiSA ernyőszervezetébe megteremtődik annak lehetősége, hogy a magával ragadó játékélményt vezeték-nélküli hangrendszerekkel tehessék teljessé. Az audió márkák számára pedig hasznos, hogy lesz egy újabb méghozzá igen elterjedt tartalomforrás készülék, amihez csatlakozhatnak vezeték-nélküli termékeik.

WiSA elnöke Tony Ostrom a bejelentésben azt nyilatkozta: „Örömmel üdvözöljük az Xbox-ot, és hogy együtt dogozik hangsugárzó márkáinkkal a WiSA technológia interoperabilitása révén piacon belüli rendszerkínálat növelésében. Az Xbox fantasztikus játékélményt nyújt premier hangzással s emellett jelentős mennyiségű tartalmat kínálva a fogyasztók otthonába, köztük tévéműsorokat, filmeket és zenét. Együtt egyszerű nagy teljesítményű audió megoldásokat hozhatunk létre a nagyfelbontású vezeték-nélküli hang integrálásával az összes Xbox rajongó számára.”

WiSA technológiájának integrálásával az Xbox megnyithatja a vezeték-nélküli audió világát a játékosok számára, melyet igényeiknek megfelelő alakíthatna ki és az idő múlásával bővíthetnek. A WiSA maga is kínál egy egyszerűen felállítható vezeték-nélküli audiomegoldást, ami bármilyen helyre és széles termékválasztékra adaptálható. A szövetség interoperabilitási tesztje azt jelenti, hogy a felhasználók „biztosnak érezhetik”, hogy a tagmárkáktól származó WiSA minősített komponensek zavartalanul működnek együtt egymással. A minősített termékek biztosítják, hogy a sokcsatornás hangrendszerekhez kis késleltetéssel jut el a jel, és olyan pontosan és tisztán szólal meg, ahogy az elvárt.

Kapcsolódó linkek:

Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
Az új Xbox konzol HDMI 2.1-et és adaptív képsebességet is tud majd
Xbox: 4K, HDR és Ultra HD Blu-ray lesz az új erősebb konzol
WiSA: vezeték-nélküli házi-mozi hangrendszer a Klipsch-től
WiSA: vezeték-nélküli házi-mozi és többzónás audió egyben
WiSA: az első termékek vezeték-nélküli audioátvitellel
WiSA: kész a 7.1 csatornás vezeték-nélküli hangtovábbítás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .