Xbox Series X/S: az Apple TV streaming alkalmazás is ott lesz a konzolokon

Egy hét múlva kezdődik az Xbox Series X/S forgalmazása, melyeken ott lesz az Apple TV app is a korábban az Xbox One konzolon elérhető szórakoztató streaming alkalmazások mellett.


A Microsoft sajtóközleményben erősítette meg, hogy a Xbox One által jelenleg kínált összes streaming alkalmazás elérhető lesz az egy hét múlva forgalomba kerülő Xbox Series X/S játékkonzolokon is.

A közlemény megfogalmazása szerint: „Ahogy az összes az Xbox One-on ma játszott játékot elhozzuk, úgy örömmel jelentjük be, hogy az Xbox One-on ma kedvelt szórakoztató alkalmazások is elérhetővé válnak majd az Xbox Series X-en és Series S-en. Ez azt jelenti, hogy a kedvenc streaming alkalmazások, mint a Netflix, a Disney+, az HBO Max, a Spotify, a YouTube, a YouTube TV, az Amazon Prime Video, a Hulu, az NBC Peacock, a Vudu, a FandangoNow, a Twitch, a Sky Go, a NOW TV, a Sky Ticket és mások már várni fognak rád, amikor beindítod az új Xbox konzolt november 10-én.”

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a legújabb Xbox konzolon ott lesz az Apple TV app alkalmazás is, s azzal együtt az exkluzív tartalmakat kínáló Apple TV+ streaming szolgáltatás továbbá az együttműködő partnerek csatornái és a korábbi iTunes filmtárból is lehetségessé válik a kölcsönzés illetve vásárlás.

A közlemény úgy fogalmaz: „Örömmel osztjuk meg, hogy november 10-én jön az Apple TV app az Xbox One-ra valamint az Xbox Series X-re és Series S-re.” Vagyis az applikáció elérhető lesz a jelenlegi és a következő generációs Xbox konzolokon egyaránt.

Ez azt is jelenti, hogy az Apple TV app filmáruháza közvetlen konkurenciát jelent majd a Microsoft Xbox-on elérhető saját filmboltjával. Az utóbbiból kínált filmek között vannak 4K HDR képminőségűek, de nincsenek Dolby Atmos hangsávúak.

Az Xbox konzolok támogatják a Dolby Vision HDR videoformátumot és a Dolby Atmos hangformátumot, de a sajtóközlemény az utóbbiak kezelését csak olyan alkalmazásokhoz erősíti meg, mint a Netflix, a Disney+ és a Vudu. Nem tudni tehát, hogy mire számíthatunk e tekintetben az Apple TV app kapcsán.

A Sony PlayStation 5 is számos streaming szolgáltatást támogat már novemberi megjelenésekor.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .