Sony PlayStation 5: streaming szolgáltatások az új konzolon

A Sony PlayStation 5 már novemberi megjelenésekor számos zenei és videó streaming szolgáltatás – köztük a Disney+, a Netflix és a YouTube – elérését támogatja.


Egy most közzétett Sony blogbejegyzésben magyarázza, mely szórakoztató streaming szolgáltatások applikációi lesznek megtalálhatóak a PlayStation 5 játékkonzolon annak november 19-i megjelenésekor.

Ott lesz a konzolon az Apple TV app alkalmazás az Apple TV+ exkluzív tartalmaival, az együttműködő partnerek csatornáival és a korábbi iTunes filmtár kölcsönözhető vagy megvásárolható filmjeivel (az alkalmazás amúgy a PlayStation 4-re is megérkezik). A feltörekvő Disney+, a piacvezető Netflix, a kihagyhatatlan YouTube és legnépszerűbb zeneszolgáltató Spotify az opcionálisan megvehető Media Remote (média-távirányító) külön gombjaival közvetlenül elérhető.

A média-távirányítóval kényelmesen lehet navigálni a PS5 kezelőfelületének külön médiaterében (Media space) megtalálható szórakoztató applikációkban, melyeket többé nem kell letölteni a PS Store áruházból. A konzol bekapcsolása mellett a távirányítóval vezérelhető a média lejátszása/megállítása, gyors előre- és hátratekerése, a kompatibilis TV bekapcsolása és hangerejének beállítása.

Később valamikor az Amazon Prime Video, a MyCanal, a Hulu, a Peacock és további más streaming applikációk is felkerülnek majd a PS5-re.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .