YouTube TV: élő tévécsatornák az USA-ban alkalmazáson át

1. Oldal

A YouTube élő TV szolgáltatást indít az USA-ban, ami a legnépszerűbb hálózatok csatornáit teszi nézhetővé bármely eszköz képernyőjén havi 35 dollárért (kb. 10.000 Ft) és egy korlátlan tárhelyű felhőalapú videorögzítőt is mellé.


A korábbi terveknek megfelelően elindított YouTube Élő TV nem olyan, mint az Amazon Prime Video vagy a Netflix vagy mint idehaza az HBO Go, mert hagyományos lineáris TV csatornákat tesz nézhetővé, csak a legújabb streaming technológiával alkalmazásokon keresztül. A technológiai úttörő Google hisz benne, hogy ez a szokatlan műsorterjesztési mód, sokat adhat hozzá a klasszikus televíziós élményhez.

YouTube TV.jpg
A YouTube TV elnevezésű szolgáltatás az ABC, CBS, FOX, NBC, ESPN valamint helyi regionális sporthálózatok és „népszerű kábelhálózatok tucatjainak” élő TV streaming programját kínálja majd. Vagyis havi 35 dollárért (kb. 10.000 Ft) összesen több mint 40 csatornát a rajtuk futó töménytelen hirdetéssel együtt.

Ezen felül a Google különlegességként egy „felhő DVR” funkciót is ad a YouTube TV mellé korlátlan tárhellyel, ahová egyidejűleg annyi tévéműsort rögzíthet az előfizető, amennyit csak akar. A szolgáltatás mindenféle képernyőn működik, azaz a mobilon, táblagépen, számítógépen és természetesen TV-n is. Támogatott Android és iOS alatt, maga pedig támogatja a Chromecast streaming eszközt, de fura módon nem tudni lesz-e alkalmazás Android TV-re.

A Google bejelentése szerint az előfizetői tagság elkötelezettségmentes, azaz bármikor törölhető. A hat regisztrált felhasználó – vagyis egy átlag család minden tagja – személyre szabott műsorajánlatot és saját DVR tárhelyet kap, és egyidejűleg akár három műsorfolyamot nézhet. A YouTube TV tagsággal a YouTube Red tartalmai is nézhetőek.

A YouTube TV szolgáltatás tehát „a legnagyobb USA piacokon” az elkövetkező hónapokban indul, és a cég úgy hirdeti: „fele költség, mint a kábel, zéró kötelezettségvállalással”. Nehezen elképzelhető, hogy a szolgáltatás idővel globálissá válhatna.

Kapcsolódó linkek:

Már Oscar-díjat is nyertek Amazon és Netflix produkciók
Töretlen a streaming tartalomszolgáltatások térnyerése
Samsung M9500: beállítja a TV-t is az új UHD Blu-ray lejátszó
YouTube: működik a beígért HDR video streaming támogatás
YouTube: új megjelenés TV-n, konzolon és médialejátszón
Élő TV szolgáltatást tervez jövőre a YouTube és a Hulu
Jön a YouTube Red előfizetéses szolgáltatás
A Netflix vezére szerint 2030-ra vége a TV műsorterjesztésnek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .