YouTube: új megjelenés TV-n, konzolon és médialejátszón

1. Oldal

A YouTube okos TV-ken, játékkonzolokon, médialejátszókon és Chromecast eszközön megjelenő újratervezett alkalmazása kategóriákba sorolja a tartalmakat. Az Apple TV azonban nem kapja meg az új alkalmazást.


A YouTube igyekszik konzisztens és jól használható megjelenést nyújtani, hogy videomegosztója minél teljesebb élményt nyújtson TV képernyőn is. Ezért 2013. óta a TV és médialejátszó gyártók már nem fejleszthettek saját egyéni alkalmazást maguknak.

Youtube_uj_TV_alkalmazas.jpg
A mostani átalakított TV alkalmazás kategóriafüleket használ a navigációhoz. Ezek a kategóriafülek fölül középen láthatóak, és „Recommended”, „Trending”, „Entertainment”, „News” és mások közül lehet választani. Van egy külön „4K” kategória is, ami azon Ultra HD TV-ken jelenik meg, amelyek a YouTube 4K streaming kezelésére is alkalmasak, amihez beépített VP9 dekódolás szüksége.

A cég magyarázata szerint, míg a legtöbb telefonos és számítógépes felhasználó egy megosztott linken át vagy valamit keresve jut el az adott YouTube tartalomhoz, addig a szolgáltatást TV képernyője előtt ülve nézők – akiknek száma a cég szerint több mint duplájára nőtt 2015-ben – jobb szeretik a kategóriákba sorolt tartalmakat. Ezért az új TV-s felhasználói felületet ennek megfelelően alakították ki.

2015 áprilisában a YouTube TV alkalmazás lekerült a régebbi okos TV-kről és a Google TV készülékekről. A YouTube ugyanakkor elkezdett 4K és már 8K felbontású videofolyamot is kínálni, és valamikor 2016-ben már a HDR is támogatott lesz.

A frissített alkalmazás az USA-ban már kezd felkerülni okos TV-kre, játékkonzolokra, médialejátszókra és a Chromecast eszközre. Egyedüli az új Apple TV nem kapja meg a frissítést, mert az saját YouTube alkalmazással rendelkezik, amibe olyan specifikus funkciókat integráltak, mint például a Siri. Az alkalmazás Európában később jelenik majd meg, ahogy a YouTube az ajánlásokat kezelő motort minden régióra frissíti.

Kapcsolódó linkek:

Élő TV szolgáltatást tervez jövőre a YouTube és a Hulu
YouTube: 2016-ban már lesz HDR támogatás is
A Google a VP10-el csökkentené felére a 4K videók méretét
YouTube: már 8K felbontású is lehet a videofolyam
YouTube: 4K videók már magas képsebességgel is
YouTube: javuló képminőség a Flasht felváltó új megoldással
YouTube 4K videók VP9 tömörítést támogató 2015-ös TV-ken
YouTube: már másodpercenkénti 48 és 60 képkockás videóval

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .