A Lionsgate Dolby Vision és Dolby Atmos házi videókat ad ki

1. Oldal

Hollywoodi egyik nagy filmstúdiója, a Lionsgate Dolby Vision HDR képű és Dolby Atmos hangú tartalmakat készít az otthoni szórakoztató piac számára, de egyelőre még nem tudni mely filmek megjelenése várható.


A Dolby Laboratories és a Lionsgate partnerként jelentetnek meg otthoni szórakoztató tartalmakat Dolby Vision nagy dinamikatartományú videoformátumban és Dolby Atmos háromdimenziós hanggal. Az így elkészült filmeket online streaming szolgáltatásokon keresztül fogják megjelentetni, és feltehetően Ultra HD Blu-Ray lemezen is, bár az új lemezformátumot a sajtóközlemény kifejezetten nem említi.

Liongates_Dolby.jpg
Bár egyelőre még nem tudni, mely filmek jelennek majd meg az említett kép- és hangformátummal, de a Lionsgate felelős a Netflix saját Túlélni a női börtönt (Orange is the New Black) és Nashville című sorozataiért. A Lionsgate filmsorozata A beavatott (Divergent), és a stúdio filmjei a John Wick és a Sicario – A bérgyilkos is.

Jelenleg még csak az LG kínál a Dolby Vision formátumot támogató TV-ket Európában. Az Ultra HD Blu-Ray lemezeken kötelezően előírt HDR10 médiaprofillal szemben a Dolby Vision prémium HDR formátum a képernyőre magasabb (4.000 nit helyett 10.000 nit) csúcsfényességet, 10 helyett 12 bites színfelbontást és statikus helyett dinamikus metaadatokat alkalmaz, mely utóbbi jelenetenként szabályozza a HDR képparamétereket.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: több mint 150 órányi HDR és Dolby Vision tartalom idén
Amazon: filmek rövidesen már Dolby Vision formátumban is
Ultra HD Blu-ray: a Lionsgate is bejelentette az első négy filmjét
Dolby Cinema: új filmek a prémium mozikban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .