LG OLED TV a TV-k királya a 2016-os összevetésben is

1. Oldal

Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is LG OLED TV nyerte a Value Electronics tévé összevetését. Samsung, Sony és Vizio LCD TV-ket megelőzve az LG G6 TV-je lett a legjobb a szavazás hétköznapi résztvevői és a szakértő kalibrátorok szerint is.


Ismét egy LG OLED TV lett a „TV-k királya” a Value Electronics által szervezett éves tévéösszevetésben. Az iparág néhány vezető szakértőjének részvételével lezajlott kiértékelésen az alábbi négy TV vett részt:

• 165 centis (65 inch) LG OLED G6
• 198 centis (78 inch) Samsung KS9800 (Európában KS9500)
• 190 centis (75 inch) Sony X94D (Európában XD94)
• 165 centis (65 inch) Vizio Reference Series

LG OLED leghjobb TV 2016.jpg
Úgy volt, hogy egy Hisense H10 és egy LG UH9500 készülék is részt vesz a megmérettetésen, de végül kimaradtak. A tévéösszevetés szervezője, Robert Zohn ezek helyett elhozta saját Pioneer Kuro plazma TV-jét. Az összes TV kalibráltan vett részt az összehasonlításban.

Körülbelül 80-an osztályoztak tízes skálán a következő szempontok szerint: Fekete minőség; Érzékelt kontraszt; Színek pontossága; Mozgás-felbontás (élesség); Tengelyen kívüli képminőség; Képernyő homogenitás; Nagy dinamikatartomány/széles színtér (HDR/WGC); Nappal összességében (világosban); Este összességében (sötétben).

Az LG OLED G6 fölényesen nyert. Szinte az összes kategóriában megelőzte a többi TV-t. A „Nappal összességében (világosban)” volt az egyetlen kivétel, amit a Sony X94D nyert. (Lásd az alábbi táblázatot.)

LG_OLED_TV_a_legjobb.jpg
A Digital Trends beszámolója szerint, a Pioneer Kuro „elég jól tartotta magát” az összehasonlításban, amikor a TV-knek csak 1080p, Rec.709 normál dinamikatartományú (SDR) tartalmat kellett reprodukálniuk. Amikor azonban 4K felbontású, DCI-P3 színterű és HDR képet kellett előállítani, egyértelmű volt, hogy a csúcsplazma fölött már elszállt az idő.

A beszámolóban általános konszenzus alakult ki, miszerint „úgy tűnt, hogy a HDR és a WCG által behozott képminőségjavulás teljesen nyilvánvaló és igen jelentős”.

Kapcsolódó linkek:

LG: már piacon a 195 centis (77 inch) G6 csúcs OLED TV
LG: 100.000 óra az OLED TV-k élettartama
Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői
LG: a 2016-os OLED TV-k jellemzői
Samsung: a 2016-os SUHD TV-k jellemzőiről
LG: 2016 végére megfizethetőbb OLED TV-k is lesznek
LG: 2016-os 4K OLED TV-k HDR és Dolby Vision támogatással
LG: HDR képes 4K SUPER UHD TV-k a CES 2016-on
LG: 2.500 milliárd Ft-os beruházással épül az új OLED gyár
LG: technikai részletek a 2016-os OLED TV-kről
A Vizio 304 centis Reference TV-je Dolby Vision képet ígér
Pioneer: új G9-es KURO plazma TV-k még mélyebb feketékkel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .