Ultra HD Blu-ray: a Lionsgate is bejelentette az első négy filmjét

1. Oldal

Az első Ultra HD Blu-ray lemezeiket bejelentő nagy hollywoodi stúdiók sorában a Lionsgate is közzé tette az új lemezformátumban megjelenő első négy filmjét, melyek mindegyike a 4K mellet HDR is lesz.
A Lionsgate első Ultra HD Blu-Ray lemezei március 1-jétől lesznek kaphatóak, amikorra az első Ultra HD Blu-ray lejátszók is. A Sicario – A bérgyilkos, Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter), a Végjáték (Ender’s Game) és A feláldozhatók 3 (The Expendables 3) a 4K felbontás mellett nagy dinamikatartományúak (HDR) lesznek. Az utóbbi élvezetéhez egy a HDR képmegjelenítést támogató TV szükséges lehetőleg ULTRA HD PREMIUM minősítéssel.

Lionsgate_UltraHD_Blu-ray.jpg
Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter) DTS:X a másik három Dolby Atmos hangsávval jelenik meg, vagyis már mindegyik úgynevezett „objektum-alapú” hangformátumot kínál, amihez persze annak megszólaltatását támogató hangrendszer szükséges.

A Lionsgate egyelőre az elkövetkező megjelenésekről nem közölt semmit, ahogy arról sem, hogy ezek a címek online streaming szolgáltatáson is elérhetőek lesznek-e.

Mind a négy kiadvány tartalmaz a Blu-ray lemez mellett egy „Digital HD” utalványt is, amivel egy digitális másolatot is le lehet belőlük tölteni. A lemezek persze tele vannak extrákkal is. A Sicario – A bérgyilkos és Az utolsó boszorkányvadász (The Last Witch Hunter) 42,99 dollárba (kb. 12.500 Ft), a Végjáték (Ender’s Game) és A feláldozhatók 3 (The Expendables 3) 22,99 dollárba (kb. 6.700 Ft) kerülnek majd.

Az első Ultra HD Blu-ray filmjeit már bejelentette a 20th Century Fox, a Sony Pictures és a Warner is.

Kapcsolódó linkek:

Ultra HD Blu-ray: a Warner is bejelentette az első filmeket
Panasonic DMP-UB900: a márka első Ultra HD Blu-ray lejátszója
Samsung UBD-K8500: az első Ultra HD Blu-ray lejátszó
Dolby Vision filmek a Vudu online videoszolgáltatásán
Ultra HD Blu-ray: a Sony is bejelentette az első filmeket
Ultra HD Blu-ray: jönnek az első filmek és nem lesz régiókód (Frissítve)
Ultra HD Blu-ray: a Digital Bridge-el merevlemezen is lehet a film
Ultra HD Blu-ray: kezdődik az engedélyezés
Az Ultra HD BD lejátszók nem lesznek sokkal drágábbak
Ultra HD Blu-ray: kész a szabvány és itt az új logó
Mi újat tudunk az Ultra HD Blu-Ray lemezformátumról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .