A Panasonic is kivonul egyes TV piacokról?

1. Oldal

Meg nem erősített japán sajtójelentések szerint, a Panasonic leállította a TV gyártást és eladást Kínában, és állítólag kérdéses a TV üzlet jövője az amerikai piacon is.
A Panasonic 2013 decemberében állt le a plazma TV-k gyártásával, de talán túl korán, mert a cég azóta sem képes meghatározó szerepet játszani a TV világpiacon.

Panasonic_CES2015.jpg
A japán sajtó egyes jelentései azt sugallják, hogy a Panasonic újabb kiábrándító pénzügyi eredménye közzététele előtt további TV piaci leépítést hajt végre. Meg nem erősített jelentések szerint, a vállalat már le is állította a kínai Shandong tartományban lévő évi 200.000 LCD TV-t előállító gyárát, ami a helyi és dél-koreai márkákkal szembeni éles verseny miatt egyre veszteségesebb. A létesítmény bezárása után, úgy vélik, a régióban egy OEM beszállító kapja meg licencbe a TV-k gyártását és a Panasonic márkanév használatát.

Állítólag még nem döntött a Panasonic a Mexikóban lévő LCD TV gyárának sorsáról, ahol évente 500.000 TV készül az észak-amerikai piacra. A mexikói és a kínai üzemek bezárásával nagyjából 10 százalékkal csökkenne a cég globális TV kibocsátása.

Ugyanazon források szerint, a Japánban, Európában és Délkelet-Ázsiában lévő TV gyárak továbbra működnek. Craig Cunningham a Panasonic UK TV termékmenedzsere azt mondta az Inside CI-nek: „Talán meglepő, de több TV-t adunk el az Egyesült Királyságban, mint Észak-Amerikában ..”

A Panasonic február végén Frankfurtban egy európai kereskedő konferencián mutatja be a 2015-ös TV kínálatát.


Kapcsolódó linkek:

A Toshiba hivatalosan is felhagy a TV üzlettel Észak-Amerikában
Sony: eladó a TV és a mobil üzletág?
Panasonic: kész a prototípus 4K Blu-ray lejátszó
A Sharp kivonul Európából, márkaneve egy szlovák cégé
Panasonic AX900: 4K LCD csúcs TV-k OLED árban
Panasonic: 2013 decemberében leáll a plazma TV gyártás
Pioneer: autóelektronikára és audióra koncentrál a cég a jövőben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .