Google Play: egyre több a 4K Ultra HD film, de még csak Amerikában

1. Oldal

Hivatalosan is elindult a Google Play Movies & TV 4K Ultra HD film streaming szolgáltatása, amin már több mint 125 ilyen felbontású film érhető el egyelőre csak az USA-ban és Kanadában.


Az októberi bejelentést követően a Google november közepétől kezdte el katalógusát kiegészíteni az ígért 4K mozikkal, de hivatalosan mától indul a szolgáltatás egyelőre azonban csak az USA-ban és Kanadában. A Google azt mondja, hogy bővül a 4K filmek elérhetősége a közeljövőben más országokban is. A Google tartalomszolgáltatása most 117 országban érhető el, köztük hazánkban is.

Google Play Movies & TV.jpg
A katalógus jelenleg „több mint 125 filmet” tartalmaz 4K felbontásban köztük olyanokat, mint a Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond), a Phillips kapitány (Captain Phillips) és a Szellemirtók (Ghostbusters). A kínálat folyamatosan bővül, és a filmek általában 25-30 dollárért (kb. 7.300 – 8.800 Ft) vásárolhatóak, illetve 8 dollárért (kb. 2.300 Ft) kölcsönözhetőek. Összehasonlításképpen a HD felbontású filmek idehaza 3.300 és 3.700 Ft közötti összegbe kerülnek illetve 880 és 1.200 Ft között lehet 48 órára kölcsönözni.

A Google hangsúlyozza, hogy a tartalomszolgáltatásában a jogdíjmentes VP9 videó tömörítést alkalmazza a HEVC helyett, amit például a Netflix és az Amazon is használ 4K tartalmaik terjesztésére.

Mivel hardveres VP9 dekódolásra van szükség, így jelenleg csak három eszköz támogatja a Google Play Movies & TV 4K tartalmainak bitfolyamait. Ezek a Sony Android TV-k, a Xiaomi Mi Box és a Chromecast Ultra.

Nem alkalmasak viszont még a fentiekre az LG és a Samsung okos TV-k, mert hiába kínálnak VP9 hardveres dekódolást és van is rajtuk Google Play alkalmazás, de ez utóbbi még nem kezeli a 4K tartalmakat, és a frissítést a Google kell, hogy elvégezze.

Kapcsolódó linkek:

Netflix: már letölthető tartalmak is vannak mobil eszközökre
Netflix: már Windows 10 PC-n is nézhetőek a 4K tartalmak
Amazon Video: decemberben kezdődik a globális terjeszkedés
YouTube: működik a beígért HDR video streaming támogatás
Chromecast Ultra: eszköz 4K, HDR és Dolby Vision támogatással
Google Play Movies & TV: már 4K filmek is lesznek
Xiaomi Mi Box: a 4K HDR médiadoboz már kapható az USA-ban
Sony: a 2016-os BRAVIA 4K HDR TV-k jellemzői
Google TV: Google Play tartalomszolgáltatások Európában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .